Friday , October 7 2022

Gheorghe Flutur pledează pentru anticipate și o nouă Constituție a României

Preşedintele Organizaţiei Judeţene Suceava a PNL, Gheorghe Flutur, a declarat, vineri, că deși este interesat de guvernare, aceasta ar trebui să se producă prin alegeri anticipate, nu prin aranjamente şi înţelegeri de culise, el numindu-le metaphoric „intrarea pe ușa din dos”. „Orice intrare la guvernare trebuie făcută prin uşa din faţă. Altfel, accidentele trebuie să le iei în calcul, poţi să fii responsabil, dar poţi să plăteşti şi nemeritat (…) De aceea, moral şi pentru populaţie aşa ar sta lucrurile”, a declarat, în conferinţa de presă de vineri, 30 august, liderul liberalilor din județul Suceava.

Referitor la procedurile pentru alegerile anticipate, Gheorghe Flutur a precizat că pe fondul prevederilor actualei Constituţii, este dificil de realizat unele măsuri mai suple şi de aceea a pledat pentru schimbarea actualei Constituții cu alta, nu pentru modificarea celei actuale. „Din păcate, ne lovim de o Constituţie care nu mai răspunde problemelor actuale şi cred că cea mai importantă este nu modificarea, ci schimbarea din temelii a acestei Constituţii, pentru o Românie europeană”, a afirmat Gheorghe Flutur.

Din punctul său de vedere, un argument care arată că actuala Constituție nu mai răspunde cerințelor actuale este și acela că prea des se recurge la Curtea Constituțională. „Nu există săptămână să nu întrebi ceva la Curtea Constituţională”, a declarat Gheorghe Flutur. El pledează pentru o redefinire mai clară a puterilor în stat și s-a referit în mod deosebit la președintele României: „aşteptările oamenilor faţă de un vot uninominal la preşedinte sunt că vrem să facă, dar el nu are pârghii”. (D.P.)

 

Vezi si

O polițistă din Cernăuți a murit împușcată în cap de un pedofil pe care încerca să-l rețină în fața unei școli

O polițistă de patrulare, în vârstă de 22 de ani, a fost împușcată în cap, …