Monday , March 4 2024

Gheorghe Flutur: Bucovina este pusă pe harta țării și pe harta lumii. La mulți ani, Bucovină dragă!

Marți, 28 noiembrie 2023, de Ziua Bucovinei, Gheorghe Flutur, președintele Consiliului Județean Suceava, primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, deputatul liberal Ioan Balan și viceprimarul Lucian Harșovschi au depus o coroană de flori la statuia lui Iancu Flondor, unul dintre făuritorii Unirii Bucovinei cu Țara.

”La mulți ani, Bucovina! La mulți ani, bucovineni! La mulți ani, România! Suntem la statuia lui Iancu Flondor, făuritor al Unirii Bucovinei cu România. Am depus o coroană de flori cu sufletul deschis, cu recunoștință. Și dacă ne gândim, ca un scurt bilanț, astăzi, la ce am făcut noi aici, în această parte de Bucovină, putem să spunem câteva lucruri. Bucovina are investiții în sănătate, în educație, în infrastructură, în turism. Bucovina are parteneriate. Bucovina este pusă pe harta țării și pe harta lumii. Bucovina este pe podium, pe primul loc ca destinație turistică de excelență – Ținutul mănăstirilor.

Bucovina este în pragul unor transformări. Autostrada care duce către Cernăuți și București este un deziderat mai vechi al tuturor bucovinenilor. În ultima perioada am continuat să cerem condițiile pentru a facilita legăturile cu românii de dincolo de frontieră. Vorbim despre deschiderea a 4 noi Puncte de Trecere a Frontierei: cel de la Vicovu de Sus, deschis deja, care va fi urmat de cele de la Climăuți, Ulma și Izvoarele Sucevei. Apoi este drumul lui Ciprian Porumbescu către Izvoarele Sucevei și Shepit. Transmit un gând aparte către românii din nordul Bucovinei. Să se termine războiul și să avem cât mai curând pace! La mulți ani, Bucovină dragă!”, a transmis președintele Consiliulului Județean Suceava. (O.S.)

Vezi si

Angelica Fădor: Congresul PPE, găzduit de PNL la București, cel mai important eveniment politic european înaintea alegerilor europarlamentare

Deputatul PNL de Suceava, Angelica Fădor, a apreciat, duminică, importanța și impactul decisiv al viitorului …

2 comments

  1. Domnule Flutur, întrebați oficialii dorneni, “unde este strsda Bucovinei” in Vatra Dornei, când o să vedeți strada asta, o să vedeți că Vatra Dornei, “nu are nici o treabă cu Bucovina, nu-s vinovați actualii guvernanți locali care au preluat așa situația dar, nu poti declara perla Bucovinei, un oraș care a denumit strada Bucovinei, cea mai răpănoasă murdară si amărâtă strada a orașului, o rușine “bucovineană” !!!. Dle Flutur, merită să vedeți strada asta dacă sunteți într-adevăr bucovinean.

  2. Si Kabul este pe harta lumii.
    Dar ce vreau eu sa aflu este cine a platit coroana aia de flori; ca doar nu a scos fluturele bani din buzunar.