Saturday , January 28 2023

Garda Forestieră a demarat verificări în toate suprafețele din județul Suceava administrate de Ocolul Silvic Dealu Negru

Garda Forestieră Suceava a demarat începând de ieri un control complex în toate suprafețele de fond forestier de pe raza județului Suceava pentru care sunt asigurate serviciile silvice de către ocolul silvic Dealu Negru.

Controlul va viza aspecte privind amenajamentele silvice, legalitatea punerilor în valoare a masei lemnoase, respectarea modului de exploatare a masei lemnoase, integritatea fondului forestier, regenerarea suprafețelor și existența tăierilor ilegale de arbori.

Întrucât sediul Ocolului silvic Dealu Negru se află în județul Bistrița Năsăud, verificările vor fi făcute în colaborare cu specialiștii Gărzii Forestiere Cluj.

„La finalizarea verificărilor, rezultatele constatărilor vor fi făcute publice”, a declarat inspectorul-șef al Gărzii Forstiere Suceava, Mihai Gășpărel.

Reamintim că joi după-amiază, activistul de mediu Tiberiu Boșutar și doi jurnaliști din București au fost bătuți în timp ce filmau la o exploatare forestieră din zona Panaci – Coșna, exploatare administrată de Ocolul Silvic Dealu Negru. Doi dintre agresori sunt chiar angajați ai respectivului ocol silvic.

Vineri, Garada Forestieră Suceava a efectuat un control în zona respectivă, negăsind însă neregului. „Verificările au vizat suprafața de fond forestier în vecinătatea căreia s-au produs agresiunile asupra activistului de mediu si a celor 2 jurnaliști. Cu prilejul controlului, s-a constatat că în zona respectivă (fond forestier proprietate privată) au fost constituite 2 partizi de exploatare, una în anul 2020 și alta în anul 2021. Cele două partizi au fost constituite în conformitate cu prevederile legale și au fost exploatate cu respectarea re­-gulilor de exploatare. În teren nu au fost identificate tăieri ilegale de arbori și nici alte abateri de la legislația silvică. Nu au fost aplicate sancțiuni”, se arată în comunicatul de presă transmis de Garda Forestieră Suceava după controlul de vineri.

Vezi si

Larisa Blanari, noul președinte al Organizației Femeilor Social Democrate Suceava

Vineri, 27 ianuarie,  la Frasin, au avut loc lucrările Conferinței Județene de alegeri a Organizației …