Tuesday , September 27 2022

Frizeriile și saloanele de înfrumusețare din județ au fost luate la puricat de către inspectorii sanitari

Două astfel de unități au fost amendate cu 3.000, respectiv cu 5.000 de lei. In cursul lunii mai, inspectorii DSP au făcut 588 de controale și au aplicat amenzi în valoare de 24.500 de lei. Reprezentanții DSP au soluționat și 20 de sesizări venite din partea sucevenilor

Sancțiunile aplicate de inspectorii sanitari în mai multe saloane de înfrumusețare din județ ar trebui să dea de gândit sucevenilor care apelează la serviciile acestora. În luna mai, Direcția de Sănătate Publică Suceava a descoperit numeroase nereguli în incinta mai multor frizerii și a saloanelor de înfrumusețare, cele mai multe vizând folosirea necorespunzătoare a ustensilelor și lipsa dezinfectanților. Două dintre aceste untăți au fost amendate cu 3.000, respectiv 5.000 de lei.

În total, în cursul lunii mai, inspectorii sanitari din  cadrul Direcției de Sănătate Publică Suceava, au efectuat un număr total de 588 de controale și au dat 15 amenzi, pentru neregulile constatate, în valoare totală de 24.500 de lei. ”În obiectivele din categoria nonaliment inspectorii din cadrul Serviciului de Control în Sănătate Publică au efectuat un număr total de 353 de controale, pentru neconformitățile constatate fiind aplicate șapte sancțiuni contravenționale constând într-un avertisment și două amenzi în valoare totală de 8.000 lei”, a declarat medicul Dinu Sădean, director general în cadrul DSP Suceava.  Printre neconformitățile depistate de către inspectorii DSP se regășește și nerespectarea de către persoanele fizice a normelor de igienă în vigoare care reglementează zonele de locuit, nerespectarea măsurilor individuale de protecție a vieții și pentru limitarea efectelor tipului de risc produs asupra sănătății persoanelor, lipsa certificatului de igienă, dotarea cu materiale de protecție sanitară în cantități insuficiente, neasigurarea examinărilor medicale prin medicii de medicina muncii, conform reglementărilor legale în vigoare privind supravegherea stării de sănătate și a expunerii profesionale a tuturor lucrătorilor prin servicii de medicina muncii.

În obiectivele din categoria aliment inspectorii din cadrul DSP au efectuat un număr total de 131 de controale. Pentru deficiențele constatate în unitățile alimentare controlate au fost aplicate 13 sancțiuni contravenționale constând în amenzi, în valoare totală de 16.500 lei. Controalele efectuate în obiectivele din categoria aliment au cuprins un control la producători primari, 72 de controale la retaileri, 65 de controale în unități din sectorul servicii și cinci controale la producători primari care vând direct consumatorului final și s-a constatat nerespectarea măsurilor individuale de protecție a vieții și pentru limitarea efectelor tipului de risc produs asupra sănătății persoanelor, neefectuarea operațiunilor de curățenie și dezinfecție a locului de muncă, utilajelor și suprafețelor, lipsa produselor biocide în unitate, lipsa certificatului de igienă, neasigurarea examinărilor medicale prin medicii de medicina muncii, lipsa monitorizării spațiilor frigorifice. ”În multe unități s-a constatat nerespectarea de către persoanele fizice a măsurilor de prevenire și combatere a infectării cu SARS- CoV- 2, neefectuarea cursurilor privind însușirea noțiunilor fundamentale de igienă, conform prevederilor legale în vigoare, nerespectarea măsurilor privind monitorizarea funcționării spațiilor frigorifice destinate păstrării alimentelor și de întocmire a graficului de temperature”, a completat directorul DSP, medicul Dinu Sădean.

În cursul lunii trecute, reprezentanții DSP au soluționat și 20 de sesizări venite din partea sucevenilor. (Cristina RUŞTI)

Vezi si

Modificări în zona sensului giratoriu de la Burdujeni

Primăria Suceava a efectuat o serie de modificări ale regulilor de circulație rutieră  și pietonală …