Saturday , September 23 2023

FOTO – Peste 600 de copii au petrecut o zi extraordinară la Solonețu Nou, oferită de Uniunea Polonezilor din România

 Pornind de la convingerea că trebuie acordată o atenție deosebită copiilor care reprezintă generația de mâine, Uniunea Polonezilor din România, cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului organizează anual pentru copii un eveniment dedicat lor.
Joi, 1 iunie, la Dom Polski din Solonețu Nou au sosit elevi ai școlilor în care se predă limba polonă maternă din: Poiana Micului, Cacica, Solonețu Nou, Moara, Siret, Păltinoasa Suceava și Pârteștii de Sus, precum și un grup de elevi venit din Gdańsk, Polonia.
La început, la biserica „Coborârea Duhului Sfânt” din localitate, pr. dr. Stanislav Ioan Cucharec a celebrat o liturghie dedicată copiilor.
Peste 600 de copii au sărbătorit prin cântec, dans și s-au jucat cu Bobo și personajele lor preferate, toți fiind prezenți la Solonețu Nou pentru a le înfrumuseța ziua.
“A fost o zi plină de culoare și veselie. Cadrele didactice, părinții, bunicii împreună cu cei mici s-au simțit ca în copilărie, cea mai frumoasă perioadă a vieții fiecăruia dintre noi. Dorim să mulțumim tuturor profesorilor, educatorilor care au ajutat la organizarea acestei mari petreceri dedicate copiilor”, a declarat Victoria Longher.
La eveniment au participat și președintele Uniunii Polonezilor din România, deputatul Ghervazen Longher împreună cu soția Victoria Longher, alături de pr. dr. Stanislav Ioan Cucharec – capelan al polonezilor din dieceza de Iași.
”Dragi copii, vă dorim din suflet, numai bucurii, să creșteți cu zâmbetul pe buze și viaţa voastră să fie asemeni unui cer senin. La mulţi ani tuturor copiilor și de asemenea tuturor părintilor! Să vă bucurați de copiii voştri sănătoşi!”, a transmis Ghervazen Longher – Presedintele Uniunii Polonezilor din România. (O.S.)

Vezi si

Biroul Electoral Permanent va funcționa în afara municipiului Suceava

Prefectura a reluat „în regim de urgență” procedura de identificare a unor spații, inclusiv aparținând domeniului …