Friday , May 24 2024

FOTO. O barză lovită de mașină, salvată în miez de noapte după apelul unui preot la 112. Barza are un picior fracturat

Asociația ”Casa lui Patrocle” Suceava, care se ocupă în principal de salvarea câinilor și pisicilor abandonate sau rănite, a participat miercuri noapte la o altfel de salvare. În urma unui apel la 112 din partea unui preot care a sesizat o barză rănită, care fusese lovită de o mașină, au intervenit atât cei de la asociație, cât și Jandarmeria și Garda de Mediu Suceava.

”Pasărea a fost cazată și îngrijită peste noapte de către Jandarmii din Rădăuți, iar la prima oră au adus-o la Suceava, la Clinica Scooby Vet. Mulțumim acestor oameni minunați! Alți eroi fără pelerine care ne fac poveștile frumoase și ne sunt alături! Barza are un picior fracturat. Va trece printr-o intervenție chirurgicală la Suceava, apoi va pleca în ultima sa călătorie – către sanctuarul bunilor noștri prieteni de la Prietenii Berzelor/ Friends of Storks – Cristian, România. Aici va fi așteptată de alți medici veterinari, care îi vor confecționa o proteză”, au transmis reprezentanții Asociației ”Casa lui Patrocle”.

De-a lungul anilor, Asociația ”Casa lui Patrocle” Suceava a participat la salvarea mai multor specii de animale și păsări, printre care lebede, berze, cai, măgari și, în contextul actual, a ajutat și la transportul unor animale sălbatice din grădinile zoologice din Ucraina – doi lei și o lupoaică, cu statut de refugiat. (O. N.)

 

Vezi si

Şomuz Fălticeni a încheiat play-out-ul pe primul loc, după 7-0 cu Rapid Brodoc

Şomuz Fălticeni a încheiat sezonul competițional 2023/2024 pe primul loc în play-out-ul Seriei I a …