Friday , December 9 2022

FOTO. Lungu: Vrem ca până pe 1 iunie să dăm în funcțiune Piața George Enescu

Lucrările de modernizare la Piața George Enescu, cu tot cu parcarea subterană, ar trebui finalizate până pe 1 iunie, dată la care primarul Sucevei, Ion Lungu, speră ca noua piață să devină funcțională. Hala Centrală se află acum la stadiul de finisaje, iar parcarea subterană e aproape finalizată. Urmează a fi montate instalațiile electrice și de încălzire.

Conform primarului, lucrările sunt în curs de finalizare, stadiul de execuție fizică a acestora fiind în prezent de 85%. În ce privește execuția financiară, 77% din suma preconizată a fost decontată, adică  10.053.486,56 lei din totalul de 13.067.507,99 lei.

În aceste zile se lucrează la finisaje în Hala Centrală, iar primarul Lungu a dat asigurări că lucrările la parcarea subterană sunt finalizate în mare parte și au fost deja montate cele 2 stații de încărcare pentru mașinile electrice.

„Este în curs de finalizare și adăpostul pentru Apărarea civilă. De asemenea, panta de acces în parcarea subterană este betonată, fiind în curs de amenajare.
Mai sunt de finalizat instalațiile electrice pentru curenți tari și curenți slabi și instalațiile de încălzire, trebuie montate (fiind deja achiziționate) cele două centrale termice pentru încălzire și apă caldă.

De asemenea, trebuie montați pereții de fibrociment pe exteriorul clădirii. Urmează să achiziționăm dotările, în primul rând mesele noi”, a explicat Ion Lungu care mai sunt pașii de lucru până la finalizarea și darea în folosință a Pieței George Enescu, data preconizată fiind 1 iunie. (O.S.)

Vezi si

Bărbat găsit mort într-o casă cuprinsă de flăcări, la Voievodeasa

Vineri dimineață a izbucnit un incendiu la o casă de locuit din satul Voievodeasa, comuna …