Monday , January 30 2023

Foresta speră să se salveze vânzându-și portarul lui Gigi Becali

Portarul sucevean Toma Niga va pleca diseară cu vicecampioana României într-un stagiu de pregătire în Slovenia. “E într-o perioadă de observație, iar în cazul în care va dori un transfer, ne vom așeza la masă și vom discuta cu cei de la FCSB”, a precizat președintele Forestei, Andrei Ciutac. “Niga va ajunge 100% la Steaua. Transferul se va realiza după revenirea echipei din Slovenia. Totul este făcut, mai rămâne sa se semneze. E un băiat tânăr, cu potențial, însă suma cerută de cei de la Foresta este cu mult peste nivelul lui”, a spus impresarul jucătorului, care a adăugat că în cazul în care Suceava nu renunță la o parte din pretenții, jucătorul oricum va pleca liber de contract, deoarece nu a mai fost plătit din ianuarie 

Toma-Niga

Foresta este pe punctul să dea lovitura pe piața de transferuri. Gruparea suceveană este pe cale să-l vândă pe Toma Niga la vicecampioana FCSB, iar în cazul în care echipa patronată de Gigi Becali va o oferi o sumă importantă pe portarul în vârstă de 19 ani, “galben-verzii” ar reuși să stingă datoria pe care o au la Fisc și implicit ar putea accesa și bugetul promis în acest an de Primărie.

Niga este așteptat să se prezinte astăzi la reunirea lotului FCSB, alături de care va pleca într-un stagiu de pregătire în Slovenia. “Este un vis devenit realitate”, a spus Toma Niga. Impresarul Petrică Băsăscu a declarat pentru ProSport că Toma Niga este 100% jucătorul FCSB-ului, goalkeeperul sucevean urmând să ajungă la vicecampioana României fie printr-un transfer pe bani, fie liber de contract, ținând cont de restanțele financiare pe care le are de încasat de pe Areni. “Niga va ajunge 100% la Steaua. Transferul se va realiza după revenirea echipei din Slovenia. Totul este făcut, mai rămâne se semneze. E un băiat tânăr, cu potențial, însă suma cerută de cei de la Foresta este cu mult peste nivelul lui. În cazul în care președintele de la Suceava nu va renunța, jucătorul oricum va pleca liber de contract, deoarece nu a mai fost plătit din ianuarie, iar legea este de partea lui. Va fi jucătorul Stelei 300%, chiar dacă cei de la Foresta vor să își rezolve problemele financiare de pe urma lui”, a declarat Băsăscu pentru ProSport.

Președintele clubului Foresta, Andrei Ciutac, a confirmat faptul că Toma Niga va pleca alături de FCSB în Slovenia, dar a infirmat spusele impresarului Petrică Băsăscu conform cărora ar fi cerut o suma prea mare pentru transferul portarului în vârstă de 19 ani. “Am vorbit cu conducerea clubului FCSB, însă doar pentru ca jucătorul să se alăture echipei pentru ­sta­giul de pregătire din Slovenia. E într-o perioadă de observație, iar în cazul în care va dori un transfer, ne vom așeza la masă și vom discuta. Nu se pune problema despre cererea unei sume prea mari pe Niga. In cazul în care jucătorul își va depune memoriu, vom rezolva totul pe cale legală. Situația în acest moment la clubul nostru nu este bună, însă aceste probleme financiare se vor rezolva”, a spus Andrei Ciutac.

Născut pe 15 august 1997, în localitatea Frumosu din județul Suceava, portarul Toma Niga a bifat în ultimul sezon al ligii secunde 27 de meciuri ca titular în tricoul celor de la Foresta. Goalkeeperul în vârstă de 19 ani se află și în atenția selecționerului naționalei de tineret, Daniel Isăilă, care l-a convocat la începutul lunii martie, la Centrul Național de Fotbal de la Buftea, la o acțiune la care au luat parte mai mulți jucători din Liga a II-a și Liga a III-a.

Toma Niga ar fi al optulea jucător care evoluează atât pentru Foresta, cât și pentru Steaua, după Iulian Miu, Mihăiță Szekely, Eugen Nae, Robert Niță, Dorin Goian, Mihai Guriță și Daniel Bălan.

Foresta a acumulat o datorie de peste 300.000 de lei la Fisc, iar din această cauză nu poate primi finanțare de la Primărie, care a pus deoparte un buget de 1.500.000 de lei pentru echipa de fotbal. (Dănuț CHIDOVET)

Vezi si

Aeroportul Suceava, locul doi într-un top european, din punct de vedere al creșterii procentuale a numărului de pasageri

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat sâmbătă, 28 ianuarie 2023, că, într-un clasament …