Friday , February 3 2023

Foresta și Şomuz Fălticeni se întâlnesc astăzi, pe Areni

Cel de-al doilea derby sucevean din actuala ediție de campionat a Ligii a III-a este programat de la ora 14.00, în cadrul penultimei etape a turului. “Sunt ambiții mari în joc când se întâlnesc echipe din apropiere, dar am demonstrat că suntem puternici pe teren propriu și sper să câștigăm și această partidă”, a precizat antrenorul Petre Grigoraș  

Foresta și Şomuz Fălticeni se întâlnesc astăzi după-amiază, cu începere de la ora 14.00, pe stadionul Areni, în cel de-al doilea derby sucevean programat în actuala ediție de campionat a Ligii a III-a.

Trupa antrenată de Petre Grigoraș este obligată să câștige cele trei puncte dacă vrea să rămână măcar în postura de outsideră în lupta pentru promovare. “Ştim ce înseamnă derbyurile locale. Sunt ambiții mari în joc când se întâlnesc echipe din apropiere. Așa este peste tot în țară. Nu numai la Suceava. Sunt orgolii care nasc înfruntări mai aprige, dar am demonstrat că suntem puternici pe teren propriu și sper să câștigăm și partida de vineri. Nu va fi ușor. Am urmărit parcursul celor din Fălticeni, o echipă frumos colorată care a scos mai multe puncte în deplasare. Ne poate pune probleme”, a spus Petre Grigoraș.

Grigoraș are doar 16 jucători la dispoziție

Şeful băncii tehnice de pe Areni are doar 16 jucători la dispoziție pentru meciul de astăzi, în condițiile în care Celeadnic și Avrămia sunt accidentați, iar Stănescu este suspendat pentru cumulul de cartonașe galbene. “Am mari probleme în alcătuirea primului 11, mai ales în compartimentul defensiv, dar să sperăm că jucătorii care vor intra pe teren se vor ridica la un nivel superior adversarului. Vor fi sigur 11 jucători pe teren, iar al 12-lea sper să fie publicul. Chiar dacă vremea nu va fi plăcut, sper ca spectatorii să vină în număr cât mai mare. Întotdeauna ne-au fost de mare ajutor”, a precizat Petre Grigoraș.

Fălticenenii s-ar mulțumi cu un singur punct

De partea cealaltă, fălticenenii recunosc că s-ar mulțumi și cu o remiză în meciul de pe Areni. “Venim după o serie de meciuri fără înfrângere, nivelul de exprimare al echipei este în creștere, așa că mergem la Suceava să ne apărăm șansele. Este un derby județean pe care vrem să-i onorăm cum se cuvine. Foresta este favorită prin prisma valorii loturilor de jucători și a diferenței de bugete. Așa că ne-am mulțumi cu un punct”, a precizat director sportiv al Şomuzului, Iulian Darabă.

Cea de-a treia echipă suceveană, Buco­vina Rădăuți, evolu­ează în penultima etapă a turului în fieful nou-promovatei Dunărea de Jos Galați, într-un meci programat astăzi, de la ora 14.00, pe stadionul Portul Roșu.

Programul etapei a XIV-a:

Aerostar Bacău – CSM Focșani

FC Botoșani II – Ştiința Miroslava

Ozana Târgu Neamț – Oțelul Galați

Ceahlăul Piatra Neamț – KSE Târgu ­Secuiesc

CSM Pașcani – Sporting Liești

Dunărea de Jos Galați – Bucovina Rădăuți

Foresta Suceava – Şomuz Fălticeni

Hușana Huși – CSM Bacău.

(Dănuț CHIDOVEȚ)

 

Vezi si

CSU Suceava și-a aflat adversara din primul tur al Cupei României

Echipa antrenată de Petru Ghervan va debuta în competiției pe terenul Universității Cluj, pe data …