Sunday , October 2 2022

Foresta s-a încurcat iar în hârtii și nu primește încă bani de la Primărie

In cadrul ședinței de acordare a fondurilor nerambursabile de către municipalitatea suceveană asociațiilor și organizațiilor din oraș, proiectul depus de Foresta nu a fost considerat eligibil, licitația urmând a fi reluată peste două săptămâni 

Lungu 21 octombrie

Ieri, la Primăria Suceava a avut loc o ședință de acordare a fondurilor nerambursabile acordate de municipalitatea suceveană asociațiilor și organizațiilor din oraș. Sumele puse la bătaie de Primărie sunt în valoare de 1.600.000 lei, sume alocate pentru finanțarea unor activități non-profit de interes general în municipiul Su­ceava, dintre care 1.335.000 lei sunt prevăzuți pentru finanțarea fotbalului sucevean. Conform declarațiilor primarului Ion Lungu, singurele asociații care au îndeplinit toate criteriile de eligibilitate au fost Arcanul și Asociația de artă și umanitate Suceava.

Echipa de fotbal Foresta, ca de obicei, s-a încurcat în hârtii și nu a reușit să depună dosarul complet pentru a întruni toate condițiile de eligibi­litate care i-ar fi permis să be­­ne­­ficieze de finanțarea acordată de Pri­măria Suceava.

«Unele dintre proiectele depuse nu au fost eligibile, și aici mă refer în primul rând la activitatea de la fotbal, de asemenea mă refer la alte activități. La fotbal nu s-a adjudecat, la rugby urmează a doua rundă, a fost eligibilă oferta, dar dacă nu sunt două oferte trebuie să vină a doua licitație. De asemeni, pe cultură s-a adjudecat numai de către Asociația Culturală Arcanul și celelalte nu au avut încă un partener, așa cum pre­vede legea, ca să facă se­lecție, deci pe românește astăzi s-a adjudecat doar la Asociația Culturală Arcanul, care va primi 4.500 lei pentru proiectul “Promotor real al municipiului Suceava” și la Asociația de artă și umanitate Suceava, care va primi 10.000 lei pentru expoziția “Semn și mesaj – dialoguri culturale”. La fotbal nu s-a adjudecat, la rugby mai trebuie avută încă o repriză de selecție și la celelalte la fel nu s-au adjudecat sau nu au fost depuse oferte. La fotbal deocamdată n-a fost nicio ofertă eligibilă, nici a celor de la Foresta, nici a celor de la Juniorul Suceava, vom relua licitația în două săptămâni și sperăm să vină cu oferte eligibile la a doua licitație”, a explicat primarul Sucevei.

In aceste condiții, singura șansă pentru echipa de fotbal a Sucevei pentru a-și continua existența este ca în cel mult două săptămâni să-și pună la punct oferta pentru a putea beneficia de sumele acordate de Primărie. (A.I.)

 

Vezi si

Săptămâna Europeană a Sportului la Grădinița ”Țăndărică” Suceava

Grădinița cu Program Normal ”Țăndărică” Suceava a derulat  în perioada 23-30 septembrie a.c. Săptămâna Europeană …