Friday , December 2 2022

Focuri de armă trase de poliţişti pentru a potoli o ceată de scandalagii, la Serbăuţi

70 de persoane s-au luat la ceartă în faţa Căminului Cultural din Serbăuţi. Poliţiştii au fost nevoiţi să tragă un foc de avertisment în plan vertical pentru a-i potoli pe scandalagii

politie

La data de 2 ianuarie 2018, la ora 00.35, poliţiştii Secţiei 13 de Poliţie Rurală Bălcăuţi au fost anunţaţi telefonic despre faptul că în centrul localităţii Serbăuţi mai multe persoane provoacă scandal. La faţa locului s-a deplasat patrula de serviciu ocazie cu care s-a constatat că un grup de circa 70 de persoane se afla pe partea carosabilă, în faţa căminului cultural. La un moment dat, mai mulţi indivizi au început să facă scandal.

Poliţiştii i-au somat pe aceştia să se liniştească, însă cum nu s-au conformat, existând riscul de a genera în fapte cu violenţă, s-a folosit armamentul din dotare regulamentar, executându-se un foc în plan vertical, reuşind astfel să determine persoanele prezente să înceteze scandalul şi să se disperseze.

Din cauza numărului mare de persoane ce se aflau la faţa locului, s-a solicitat sprijinul Poliţiei oraşului Siret, fiind trimis echipajul de ordine publică care era de serviciu pe raza oraşului Siret în vederea acordării de sprijin pentru  restabilirea situaţiei anterioare.

Două persoane implicate, respectiv Radu Corniciuc, de 38 de ani şi Stelian Rebenciuc, de 47 de ani, ambii din comuna Serbăuţi, au fost amendaţi. (D.Z.)

Vezi si

Femeie de 28 de ani prinsă în toiul nopții la volan fără permis

În noaptea de miercuri spre joi, la orele 01:50, pe drumul județean 178 de pe …