Flutur: „Noul bloc operator vine în întâmpinarea pacienților. Mă interesează calitatea. Finanțarea am asigurat-o la timp”

reportersite
14 august 2020, 7:25

“Era nevoie de alte spații pentru că la Suceava numărul de pacienți care se operează anual, în medie, s-a dublat față de ce era acum 7 – 8 ani. Dacă aveam 4.500 – 5.000 de intervenții, acum avem peste 10.000. Sper la revenirea în normalitate a Spitalului Județean Suceava”, a declarat președintele Consiliului Județean Suceava, care a inspectat joi lucrările la noul bloc operator al Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou”

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a inspectat joi lucrările la noul bloc operator al Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, fiind însoțit de către managerul interimar al spitalului, dr. Alexandru Calancea și directorul medical dr. Mircea Jurchiș.

„Spitalul Județean Suceava are acum 15 săli de operații. Şi din bani de la Consiliul Județean, adică circa 30 de milioane de lei, se va extinde blocul operator”, a spus președintele Consiliului Județean.

Şeful administrației județene sucevene a spus că termenul de finalizare a lucrărilor de supraînălțare a pavi­lionului D al spitalului nou este 15 septembrie 2020, noul bloc operator urmând să aibă o suprafață de 1.100 de metri pătrați, iar în total vor fi patru noi săli de operații. „Este o lucrare foarte delicată pentru că dotările sunt de ultimă generație și se are în vedere în special securitatea pacienților. Este vorba de sisteme de climatizare, de spălare, de dezinfectare a pereților, a instrumentarului, a sălilor, accesul pacienților, accesul materialelor cu care se intervine pentru a fi trimise la sterilizare. Pe mine mă bucură faptul că se vor diversifica intervențiile, fie că vorbim de ortopedie, neurochirurgie sau alte specializări. Era nevoie de alte spații pentru că la Suceava numărul de pacienți care se operează anual, în medie, s-a dublat față de ce era acum 7 – 8 ani. Dacă aveam 4.500 – 5.000 de intervenții, acum avem peste 10.000. Sper la revenirea în normalitate a Spitalului Județean Suceava. Luptăm să revenim la normalitate pentru ca oamenii care au nevoie să fie operați aici la Suceava, pentru că sunt condiții. Iar aceste blocuri operatoare vin în întâmpinarea pacienților și a serviciilor de calitate. Mă interesează calitatea. Finanțarea am asigurat-o la timp”, a spus Gheorghe Flutur.

Managerul Spitalului Județean, Alexandru Calancea, a a spus că își dorește ca spitalul să revină la normalitate cât mai repede. „Îmi doresc să redăm acest spital pacienților non-Covid. Să funcționăm în aceste săli și să devenim un spital de elită și să revenim acolo unde ne este locul”, a spus dr. Alexandru Calancea. Directorul medical al spitalului, dr. Mircea Jurchis, a spus că această investiție într-un nou bloc operator reprezenta o „necesitate imperioasă în această zonă”, având în vedere că numărul intervențiilor chirurgicale a crescut vertiginos în ultima decadă. (D.P.)

 

reportersite