Wednesday , May 18 2022

Flutur insistă pe realizarea urgentă a centurii orașului Gura Humorului. Sunt analizate 3 variante de traseu, fiind necesară realizarea de viaducte în albia Moldovei

Conform președintelui Consiliului Județean Suceava, din calcule rezultă un trafic zilnic de circa 15.000 (media zilnică anuală) de mașini pe DN 17 în zona Gura Humorului, ceea ce înseamnă că se îndeplinesc condițiile de autostradă, iar lipsa acestei autostrăzi duce la blocaje în trafic mai ales în perioadele de vârf ale sezonului turistic.

Miercuri, 19 ianuarie, la Consiliul Județean Suceava, a avut loc o prezentare și analiză a documentației  privind ruta ocolitoare a orașului Gura Humorului, proiect care este asumat a fi implementat de Consiliul Județean Suceava în parteneriat cu Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

“S-au prezentat 3 variante de traseu. Pe o porțiune destul de mare suntem obligați să apelăm la soluția de viaducte în albia râului Moldova. Urmează o analiză împreună cu CNAIR asupra soluțiilor propuse de proiectant după care se va putea trece la întocmirea documentației tehnice și scoaterea la execuție a lucrărilor”, a declarat Gheorghe Flutur, președintele Consiliului Județean Suceava.

La întâlnirea de miercuri, Flutur a insistat pe urgență în realizarea acestei centuri, pentru că din calcule rezultă un trafic zilnic de circa 15.000 (media zilnică anuală) de mașini pe DN 17 în zona Gura Humorului, ceea ce înseamnă că se îndeplinesc condițiile de autostradă, iar lipsa acestei autostrăzi duce la blocaje în trafic mai ales în perioadele de vârf ale sezonului turistic.

Proiectanții au respectat termenele și au adus documentația la timp”, a ținut să remarce președintele CJ Suceava.

La întâlnire au participat reprezentanți de la Drumurilor Naționale, directorul regional Pilă Dănuț de la Iași, de la Apele Române, reprezentanți de la Primăria orașului Gura Humorului dar și Unitatea de Implementare a Proiectului create în cadrul CJ Suceava. (O.S.)

Vezi si

Pagube de aproximativ 400.000 de euro în urma uriașului incendiu de la o firmă de prelucrarea lemnului din Vatra Dornei

Polițiștii au continuat cercetările privind incendiul de luni de la o societate de prelucrarea lemnului …