Friday , April 19 2024

Flutur, din nou pe șantierul axialului Suceava – Iași: ”S-au mobilizat foarte bine constructorii. În următoarele 3 luni de zile lucrările se vor apropia de final”

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a fost din nou, miercuri, printre constructori, pe șantierul drumului județean ce leagă Suceava de Dolhasca, parte din celebrul axial Suceava – Iași.
”Vă pot spune  că s-au mobilizat foarte bine constructorii. Se toarnă asfalt în zona Luncușoara – Udești, iar în felul acesta se rezolvă problema prafului pentru locuitorii din zonă. De asemenea se toarnă asfalt între Udești și Liteni. La Liteni se lucrează și în zona sensului giratoriu din centrul orașului, sens giratoriu amenajat de primarul Tomiță Onisii”, a declarat Gheorghe Flutur.
Conform acestuia, în urma discuțiilor cu constructorii, a reieăit că,  având în vedere stadiul lucrărilor în zona Ipotești – Bosanci, joi va fi turnat asfalt ”masiv” și pe această rută.
”A fost o perioadă de disconfort pentru populație, dar mobilizarea din ultima perioadă a firmelor de construcții mă face să fiu optimist și să spun că în următoarele 3 luni de zile lucrările se vor apropia de final”, a spus președintele CJ Suceava.
El a reamintit că acest proiect are o valoare de 63 milioane de euro, din care 30 milioane de euro bani europeni, cealaltă parte fiind bani din bugetul CJ Suceava.
Cu o lungime de 75 km, drumul deservește o populație circa 137.000 de locuitori. Proiectul are 11 poduri din care 6 noi și 5 reabilitate, dintre care cele de la Dolhasca și Dărmănești traversează râurile Siret și respectiv Suceava. Sunt peste 1.600 de intrări în curțile oamenilor care au acces la drumul județean.
”Avem prevăzute 19 stații de transport public unde vor opri autobuzele și microbuzele care transportă pasageri de pe raza județului Suceava. Vom avea 2 km de lizieră, perdele de protecție împotriva viscolului, foarte multe lucrări de artă, șanțuri, șanțuri cu rigolă dalată, ziduri de sprijin și parapete. Termenul final la care s-a angajat constructorul este 15 august 2024”, a  detaliat Gheorghe Flutur, președintele CJ Suceava. (O.S.)

Vezi si

Bucură-te de „Egg-straordinary Easter”, la Iulius Mall Suceava!

Poți câștiga un voucher de 1.000 de euro la ABAU – metal decor –, un …