Tuesday , January 31 2023

Flutur cere debirocratizare și un parteneriat între stat și Biserică

Prim vicepreședintele PNL a spus că în noul pro­gram de guvernare sunt “măsuri imediate pentru pandemie, pentru factură și PNRR. Am cerut să res­pec­tăm drumul european al României. Este nevoie de reformă constituțională, reforma administrativă și des­centralizare”. De asemenea, Gheorghe Flutur a dat asigurări că „nu creștem taxele și impozitele. Susținem cota unică”. „Am introdus, a fost solicitarea mea, un parteneriat stat – biserică.  Marile proiecte de la noi din județ au fost făcute cu Biserica. Nimic nu se poate face fără parteneriat cu Biserica și ONG-uri, alături de stat”, a spus Gheorghe Flutur

Prim vicepreședintele PNL, Gheorghe Flutur, a abordat în cadrul unei emisiuni la o televiziune centrală mai multe teme arzătoare, lămurind o serie de lucruri de interes maxim pentru români. Printre altele, prim-vicepreședintele PNL a declarat, că în noul program de guvernare este pregătită debirocratizarea României. „Nu se poate să vii pentru orice investiție să ceri bani de la București”, a declarat Gheorghe Flutur.

Referindu-se la debirocratizarea României, el a declarat că în noul program de guvernare sunt pregătite măsuri adecvate pentru mai multe aspecte care preocupă societatea, nu doar pentru pandemie. „Avem pregătite măsuri imediate pentru pandemie, pentru factură și PNRR. Am cerut să respectăm drumul european al României. Este nevoie de reformă constituțională, reforma administrativă și descentralizare. Dacă venim la București ca să schimbăm tabla de pe un cămin cultural, e greu. Nu se poate să vii pentru orice investiție să ceri bani de la București”, a spus liderul liberal.

În legătură cu taxele și impozitele a căror probleme fac obiectul dezbaterilor publice de dată recentă, prim-vicepreședintele PNL a dat asigurări că nu vor fi majorate. „Nu creștem taxele și impozitele. Susținem cota unică. Dacă credem că debirocratizăm, prin eliminarea ei, e o greșeală. Nu credem că e un delict dacă cineva acumulează avere legal”, a mai spus Gheorghe Flutur.

Gheorghe Flutur a vorbit și despre necesitatea unui parteneriat între stat, Biserică și ONG-uri care a fost introdus în programul de guvernare. „Am introdus, a fost solicitarea mea, un parteneriat stat și Biserică. Eu, am avut un parteneriat cu BOR și avem 105 copii la o mânăstire la noi în județ. Marile proiecte de la noi din județ au fost făcute cu Biserica, iar Suceava a devenit a treia destinație turistică după litoral si Brașov. Nimic nu se poate face fără parteneriat cu Biserica și ONG-uri, alături de stat”, a spus Gheorghe Flutur.

Cum era de așteptat, nu a lipsit din discuția privitoare la noul program de guvernare și un aspect legat de relația de coabitare cu adversarul traditional al PNL, respectiv PSD, față de care Gheorghe Flutur a făcut anumite precizări. „Mulți ne întreabă de ce ne unim cu PSD. Am fost un veteran al luptei cu socialiștii. Dar, având în vedere actuala criză, stai și te gândești ce pui în față. Interesul partidului, ori să faci ceva pentru țară, dincolo de ideologii. Când vorbesc de criza pandemică, trebuie să ai soluții. Trebuie să livrăm repede un guvern, pentru că lumea nu mai așteaptă. Am coborât în două benzinării și mi-a spus lumea să facem ceva odată, dar numai să facem. Nu e timpul să stau în casă și să văd cum criza se adâncește”, a explicat Gheorghe Flutur. (D.P.)

Vezi si

Suceava – județul cu cele mai multe ”casnice”. 63,1% dintre suceveni – inactivi economic; 47,5% dintre locuitorii județului au cel mult 8 clase

Conform datelor înregistrate la recensământ referitoare la populaţia inactivă din punct de vedere economic, ponderea …