Wednesday , April 7 2021

Flori și mărțișoare oferite de polițiști și voluntari persoanelor de la Centrul Regional al Solicitanților de Azil Rădăuți

La nivelul întregului județ, polițiștii au organizat activități de marcare a Zilei de 8 Martie – Ziua Internațională a Femeii, fiind desfășurate acțiuni în trafic sau în zone pietonale. Doamne și domnișoare au primit flori și materiale preventive din partea polițiștilor. Peste 500 de doamne și domnișoare au primit flori și mărțișoare din partea polițiștilor la nivelul întregului județ.

Între voluntari polițiștii au avut-o și în acest an alături pe Elena, o tânără de 14 ani, elevă la o unitate de învățământ din Suceava. De la mijlocul lunii ianuarie și până ieri a confecționat manual, cu pricepere și talent peste 100 de mărțișoare pe care le-a oferit celor cu suflet în schimbul sprijinului pentru achiziționarea rechizitelor școlare și a altor bunuri necesare unui adolescent. Elena a oferit mărțișoare realizate cu trudă și migală.

Polițiștii au ajutat-o la rândul lor pe Elena și au achiziționat prin colectă de fonduri mărțișoare realizate de acest talentat copil.

Astăzi, mărțișoarele confecționate de Elena au ajuns prin mâinile polițiștilor să fie oferite persoanelor aflate în Centrul Regional de Cazare și Proceduri pentru Solicitanții de Azil din Rădăuți.

Zeci de femei, bărbați și copii din colțuri îndepărtate ale lumii, care și-au părăsit propriile țări marcați de evenimente tragice sau în cautarea unui trai mai bun, oameni ai căror cutume îî separă de cultura europeană, au aflat povestea mărțișorului și au povestit la rândul lor propriile povești adevărate de viață.

„Efortul Elenei și și polițiștilor nu a fost în zadar. Am văzut oameni fericiți măcar pentru o zi și i-am ajutat să uite pentru câteva clipe de problemele și neajunsurile care i-au împins spre pribegie.

Și Elena a primit din partea polițiștilor o plachetă de onoare pentru activitățile sale de voluntariat din ultimii doi ani dar și titlul de Vestitor al Primăverii în Siguranță”, se arată într-un comunicat transmis de IPJ Suceava. (O.S.)

 

 

Vezi si

taxe, impozite, Suceava, Obiectiv

Veste bună la Primăria Suceava de 1 Aprilie. „Nu este păcăleală”, susține Ion Lungu 

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a anunțat că încasările din taxe și impozite la data …