Friday , February 3 2023

Femeie de 84 de ani din Valea Moldovei, bătută, violată și tâlhărită de propriul ginere. Bărbatul de 52 de ani a fost arestat

O femeie de 84 de ani din valea Moldovei a fost violată și tâlhărită de propriul ginere. Incidentul s-a produs pe 22 octombrie, dar victima a anunțat Poliția abia după câteva zile. Bărbatul a fost arestat ieri preventiv.

Femeia în vârstă de 84 de ani le-a spus polițiștilor că a fost violată, bătută și tâlhărită chiar de ginerele ei, un bărbat de 52 de ani.

Victima a anunțat incidentul la Poliția patru zile mai târziu, iar presupusul agresor a fost reținut de polițiști miercuri.

Locuința suspectului din comuna Valea Moldovei a fost percheziționată de polițiști, în baza unui mandat emis de Judecătoria Gura Humorului.

Reprezentanții Parchetului de pe lângă Judecătoria Gura Humorului au transmis ieri că respectivul bărbat a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

„La data de 22.10.2020, în jurul orelor 20:00, în timp ce se afla în locuința persoanei vătămate în vârstă de 84 de ani a împins-o pe aceasta pe spate pe pat, a prins-o cu mâna de antebrațul stâng, iar din buzunarul de la pantalonii cu care era îmbrăcată a sustras o batistă în care se afla suma de 6.300 lei, după care s-a urcat deasupra persoanei vătămate și prin presare cu genunchii în zona abdomenului, și cu mâna în zona gurii și a nasului, punând persoana vătămată în imposibilitate de a se apăra și profitând de această stare, a întreținut un raport sexual normal cu acesta. În urma violențelor exercitate, persoana vătămată a suferit leziuni pentru care a necesitat un număr de 1-2 zile de îngrijiri medicale pentru vindecare.

Față de  inculpat  s-a dispus la data de 28.10.2020 măsura reținerii pentru 24 ore, acesta fiind prezentat la data de 29.10.2020 instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Gura Humoruluia admis în partea cererea și a dispus emiterea unui mandat de arestare pe numele inculpatului pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie calificată,  pentru o perioadă de 30 de zile.

Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea unei măsuri preventive reprezintă etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situație să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, a transmis Parchetul de pe lângă Judecătoria Gura Humorului. (O.S.)

secretarasite

Vezi si

Învățătoarea Angelica Varvaroi, de la Liceul Tehnologic ”Vasile Cocea” Moldovița, victima accidentului petrecut ieri la ieșirea din Câmpulung

Victima accidentului produs ieri, în jurul amiezii, pe DN 17, la ieșirea din municipiul Câmpulung …