Friday , September 17 2021

Febra BLACK FRIDAY a adus mii de suceveni în magazine

BF 3

In Iulius Mall şi Shopping City, reducerile de Black Friday au adus un trafic de cumpărători mai mare de câteva zeci de ori faţă de o zi obişnuită. Raioanele de electronice şi electrocasnice au fost cele mai aglomerate, reprezentanţii acestor magazine precizând că sucevenii au cumpărat cu preponderenţă telefoane, laptop-uri, tablete şi televizoare. La mare căutare au fost şi alte electrocasnice aflate la reducere, într-o singură zi vânzându-se aspiratoare, aragazuri, maşini de spălat şi frigidere cât într-o lună întreaga

Black Friday a gonit mii de oameni spre magazine, ţinta finală a exodului fiind electronicele şi electrocasnicele cu preţ redus, iar numitorul comun şi firesc al discuţiilor “de shopping”: nivelul reducerilor şi gama produselor puse la vânzare.
Mii de persoane au trecut ieri pragul magazinelor care comercializează produse electronice sau pe cel al hypermarket-urilor, acestea pregătind promoţii de Black Friday.
Raioanele de electronice şi electrocasnice au fost cele mai aglomerate, având, potrivit vânzătorilor, de câteva zeci de ori mai mulţi clienţi decât într-o zi obişnuită.BF 1
Pentru a atrage clienţii, unul dintre hypermarket-urile din oraş a semnalizat produsele cu discounturi masive, anunţând “De 11 X Black Friday”, făcând referire la 11 zile de reduceri la raionul de electronice şi electrocasnice.
Traficul în magazinele de electronice şi electrocasnice din municipiul Suceava a crescut, vineri, când au început promoţiile de Black Friday, de zeci de ori faţă de o zi obişnuită, şi au fost mai mari decât anul trecut la aceeaşi promoţie, potrivit reprezentanţilor magazinelor. Dacă în Iulius Mall „vinerea neagră” a fost “sărbătorită” la Flanco, în Shopping City Suceava şi alte magazine pe lângă cele de electronice şi electrocasnice au oferit produse la reducere cu ocazia Black Friday.
Astfel, la unul dintre magazinele de electronice şi electrocasnice din acest centru comercial, reprezentanţii de vânzări au declarat că traficul a crescut cu mult 20 de ori faţă de o zi obişnuită şi că este cu mult mai mare faţă de Black Friday din 2012. Clienţii au cumpărat în special smartphone-uri, tablete, laptop-uri, televizoare sau electrocasnice mici.
“A fost înghesuială mai ales la televizoare, fiecare luând cutia sub braţ şi plecând repede cu ea”, a spus sursa citată.
BF 2
Reprezentanţii magazinelor specializate în vânzarea de produse electronice şi electrocasnice spun pe lângă LCD-uri, LED-uri, tablete, oamenii au cumpărat şi frigidere, maşini de gătit şi alte electrocasnice aflate la reduceri. Mare succes au avut la unul dintre magazine şi aspiratoarele ale căror preţuri au pornit de la câteva zeci de lei.
“Am avut tot raftul acesta plin de aspiratoare la 99 de lei. Nu mai avem nici măcar unul. S-au dat foarte repede, mai ales că sunt de firmă”, spune unul dintre consultanţii de vânzări al unui retailer de electronice şi electrocasnice.
Un alt consultant de vânzări spune că deşi au reduceri desmnificative, de până la 45 la sută, la e-book-uri, acestea nu sunt căutate.
După valul de clienţi care au mers în magazine dimineaţă, pentru a nu rata cele mai bune oferte, alte sute de persoane au luat cu asalt magazinele după ora 16.00, după terminarea programului de lucru.
Magazinele de acest gen din cele două mari centre comerciale sucevene estimează că vânzările cu ocazia acestei promoţii vor fi de 10-11% din vânzările totale dintr-un an.
La alt magazin de electronice şi electrocasnice reprezentanţii care se ocupă de vânzări au apreciat că traficul a crescut de zeci de ori faţă de o zi normală.
“Se vând în special televizoare, laptop-uri şi tablete”, a spus şi aici sursa citată.
BF4
Reprezentanţii magazinului estimează că în acest week-end, vânzările vor atinge nivelul înregistrat în decursul unei luni.
Reduceri de Black Friday urmează să fie făcute şi în 29 noiembrie la alte tipuri de magazine, cum ar fi cele de mobilă şi de decoraţiuni interioare, magazinele de electronice devansând cu o săptămână această promoţie. (Constantin ZUZEAC)

Vezi si

Cum îți asiguri un preț fix la electricitate timp de 12 luni pentru casa ta (P)

Anul acesta a venit cu schimbări importante pe piața de energie electrică, în contextul liberalizării  …