Sunday , April 14 2024

Fălticeneanca Aissia Prisecariu face senzație în înotul românesc la doar 14 ani

Sportiva de la CSŞ “Nada Florilor” a cucerit șapte medalii de aur și a stabilit trei recorduri naționale la Cupa României pentru seniori, tineret și juniori

La doar 14 ani, Aissia Prisecariu este noua senzație a înotului românesc. Sportiva pregătită de Andrei Pinticanu, Luis Lăcătuș și Constantin Dănăilă la CSŞ “Nada Florilor” Fălticeni a cucerit nouă medalii la individual, dintre care șapte de aur și a stabilit trei recorduri naționale la Cupa României la natație pentru seniori, tineret și juniori, concurs ce avut loc la sfârșitul săptămânii trecute în bazinul din Târgoviște, toate acestea venind în finalele de 50, 100 și 200 de metri spate.

La zestea de 20 de medalii cucerite de clubul fălticenean la concursul din Dâmbovița și-au mai adus contribuția Rianna Amariei (două medalii de argint și una de bronz), Daria Alexa (o medalie de argint și una de bronz), Ioana Georgescu (trei medalii de argint) și ștafeta feminină (două medalii de aur și una de bronz).

În clasamentul individual, realizat la finalul competiției de la Târgoviște, Aissia Prisecariu s-a clasat pe locul 2. Fălticeneanca a obținut 753 de puncte în statistica Federației Internaționale de Înot (FINA). (Dănuț CHIDOVEȚ)

 

 

 

 

 

 

Vezi si

Marcel Ciolacu: Valul de schimbare în Suceava a pornit

Preşedintele Partidului Social Democrat (PSD), Marcel Ciolacu, şi-a exprimat, vineri, convingerea că partidul pe care …