Monday , October 3 2022

Extinderea zonei pietonale a Sucevei în jurul Prefecturii, finanţată de Ministerul Dezvoltării

 
PRIAMRUL Lungu 9 aprilie 2014 [800x600]


Lucrările de extinderea zonei pietonale a Sucevei în jurul Prefecturii va fi finanţată de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice. Primarul Sucevei, Ion Lungu a declarat că la ultima vizită pe care a făcut-o, în cursul zilei de miercuri, la Bucureşti, a avut discuţii la ministerul respectiv şi a primit asigurări că lucrarea va fi finanţată prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, derulat cu bani de la Guvern.
Totuşi, primarul a spus că există un mic impediment care trebuie depăşit şi anume aprobarea unui proiect de hotărâre a Consiliului Local Suceava în acest sens. Ion Lungu a declarat că proiectul va fi supus dezbaterii în vederea aprobării la şedinţa Consiliului Local Suceava care va avea loc pe data de 25 septembrie. Proiectul are o valoare de aproape două milioane de euro şi, iniţial, trebuia să fie finanţat cu fonduri europene, deli-berativul local sucevean adoptând un proiect în acest sens. Pentru că economiile la un proiect european de modernizări stradale s-ar putea să nu mai fie utilizate din cauza contestaţiilor care au tot tergiversat deararea lucrărilor, exista riscul ca să nu poată fi demarate şi finalizate până la sfârşitul lui 2015 lucrările de extindere a zonei pietonale. De aceea, primarul Sucevei a optat pentru o altă variantă şi anume aceea de a muta proiectul de pe Programul Operaţional Regional (fonduri europene) pe Programul Naţional de Dezvoltare Locală (fonduri guvernamentale). Reamintim că proiectul pe care Ion Lungu vrea să îl mute pe PNDL prevede ca zona pietonală din preajma Prefecturii să aibă acelaşi aspect ca cea din zona Casei de Cultură.
De asemenea, proiectul prevederea şi lucrări la reţelele de utilităţi îndeosebi iluminatul public, dar şi a unor poţiuni din străzile Stefan cel Mare – din dreptul sediului Parchetelor până la intersecţia cu Ana Ipătescu – şi Vasile Bumbac. (Dan PRICOPE)

Vezi si

Ziua Holocaustului din România, marcată la Muzeul de Istorie Suceava prin expoziția foto-documentară ”NU PUTEM UITA…”

Ziua Holocaustului din România va fi marcată vineri, 7 octombrie 2022, ora 10, la Muzeul …