Thursday , October 6 2022

Expoziția temporară „150 de ani de arheologie”, la Scoala Gimnazială Siminicea

Începând cu 26 octombrie 2017, la Scoala Gimnazială Siminicea (com. Siminicea), poate fi vizionată expoziția temporară 150 de ani de arheologie.

Expoziția este organizată de arheologii Muzeului Bucovinei din Suceava (Bogdan Niculică, Monica Dejan și ștefan Dejan), în colaborare cu doamna director Cristina Miron și prezintă un istoric al științei arheologiei din zona noastră, cuprinzând un număr de 30 de panouri de diferite dimensiuni, pornind de la primele cercetări arheologice, care datează de la sfârșitul secolului al XIX-lea, când, în Bucovina, au fost înființate Societatea Muzeului Siret (1870), Societatea Arheologică Română din Cernăuți (1886), Muzeul Tării Bucovinei din Cernăuți (1893) și Muzeul Orășenesc Suceava (1900).

Sunt înfățișate, prin intermediul imaginilor și textelor, aspecte ale săpăturilor arheologice efectuate vreme de un secol și jumătate, incluzând șantierele de la Cetatea de Scaun a Sucevei, Curtea Domnească, Adâncata, Poiana, Todirești etc.

Muzeul Bucovinei își propune să itinereze o serie de expoziții temporare produse de specialiștii săi la mai multe școli din județul Suceava, în cadrul unui program complex de acomodare a publicului tânăr cu diversele surse de informare complementare programelor școlare. Expoziția va putea fi vizionată până la începutul lunii decembrie și are o perioadă de itinerare de doi ani. (O.S.)

Vezi si

CSU din Suceava a pierdut fără drept de apel la Constanța

CSU din Suceava a pierdut la scor, 25-37 (9-20), meciul disputat miercuri seară, pe terenul …