Sunday , November 28 2021

Expoziţia CENTENARUL ROMÂNIEI MARI, simultan la Suceava, Alba Iulia şi Chişinău

Vernisajul va avea loc pe 27 martie, de la ora 18,30 şi va fi televizat în direct de TVR1, cu moderatori şi invitaţi marcanţi, din fiecare locaţie, cu baza la Muzeul de Istorie din Suceava şi cu duplexuri realizate cu Chişinău şi Alba Iulia  afis centenar

Muzeul Bucovinei Suceava, în colaborare cu Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia şi cu Muzeul Naţional de Istorie al Moldovei din Chişinău, Repu­blica Moldova organizează, în­ce­­pând cu data de 27 martie 2018, expoziţia intitulată CENTENARUL RO­M­NIEI MARI. Expoziţia va fi realizată simultan în Suceava, Alba Iulia şi Chişinău şi, de asemenea, va fi identică în cele trei provincii.

„Prin intermediul manifestării se urmăreşte infor­­­marea publicului asu­pra în­sem­nătăţii istorice a Centena­rului Marii Uniri, cât şi pre­zentarea evenimentelor dedicate sărbătoririi Centenarului României – care vor fi orga­nizate pe întreg parcursul anului 2018. În acelaşi timp, evenimentul îşi doreşte să reprezinte un semnal simbolic de unitate a provinciilor istorice care, în 1918, s-au unit cu România”, se precizează într-un comunicat de presă al Muzeului Bucovinei.

Vernisajul expoziţiei va avea loc în data de 27 martie 2018, începând cu ora 18,30, urmând să aibă loc transmisiuni simultane din cele trei locaţii de organizare. „Emisiunea va fi transmisă în direct cu moderatori şi invitaţi marcanţi, din fiecare locaţie, cu baza la Muzeul de Istorie din Suceava şi cu duplexuri realizate cu Chişinău şi Alba Iulia”, se arată într-un comunicat al Muzeului Bucovinei. Potrivit directorului Emil Ursu, transmisiunea televizată va fi la postul public de televi­ziune, respectiv pe canalul TVR1. De ase­menea, pe parcursul transmisiunii vor fi incluse materiale audio-video relevante temei ma­­nifestării, cât şi intervenţii în direct ale personalităţilor invitate în fiecare locaţie. (D.P.)

Vezi si

Astăzi, manifestări dedicate Zilei Bucovinei și aprinderea luminilor în Bradul de Crăciun din centrul Sucevei

După ce vineri  a fost deschis Târgul de Crăciun și, la Muzeul de Istorie, a …