Wednesday , May 29 2024

Explozie de cazuri de viroze respiratorii printre suceveni; de la o săptămână la alta, numărul infecțiilor a crescut cu 400 de cazuri

Virozele au început să facă din ce în ce mai multe victime printre suceveni, numărul persoanelor care au avut nevoie de asistență medicală, în ultima săptămână, crescând foarte mult față de săptămâna precedentă. Astfel, numărul pacienților care au ajuns la medic din cauza răcelilor în ultimele șapte zile a fost de peste 1.700.

Mai exact, la nivelul județului Suceava s-au înregistrat 1.433 de cazuri de îmbolnăviri prin infecții acute ale căilor respiratorii superioare, comparative cu 1,065 de cazuri câte au fost în săptămâna precedentă. Cele mai multe cazuri au fost înregistrate la copiii cu vârste între cinci și 14 ani, unde au fost 507 îmbolnăviri, față de 333 înregistrate în săptămâna anterioară, iar printre copiii cu vârsta cuprinsă între doi și patru ani, au fost 308 cazuri de infecții ale căilor respiratorii. În rândul persoanelor cu vârsta cuprinsă între 15 și 49 de ani au fost 269 cazuri. În rândul nou-născuților cu vârsta de până într-un an au fost 147 de cazuri, categorie urmată de persoanele cu vârsta între 50 și 65 de ani, cu 107 îmbolnăviri. Printre pesoanele cu vârsta peste 65 de ani, au fost cele mai puține cazuri, și anume 95 de îmbolnăviri. Dintre pacienții diagnosticați cu infecții acute ale căilor respiratorii superioare, 34 au fost internați în spital pentru tratament de specialitate.

Tot în perioada 7-13 noiembrie, la nivelul județului Suceava s-au mai înregistrat și 274 de cazuri de pneumonii. 92 de pacienți au necesitat spitalizare, în creștere față de săptămâna precedent când au fost internațo 64 de pacienți. Cele mai multe îmbolnăviri, în număr de 55 de cazuri, s-au înregistrat în rândul copiilor cu vârsta între doi și patru ani, iar printre copiii cu vârsta între cinci și 14 ani, au fost 50 de cazuri de pneumonie. În rândul sucevenilor cu vârsta cuprinsă între 15 și 49 de ani și a celor peste 65 de ani, au fost câte 47, respectiv 48 de cazuri de penumonii. Printre sucevenii cu vârsta cuprinsă între 50 și 64 de ani s-au înregistrat 44 de cazuri de pneumonii, iar cele mai puține penumonii au fost diagnosticate printre nou-născuți, cu 30 de cazuri.

În județul nostru nu a fost diagnosticat niciun caz de gripă, în ultimele șapte zile și nici nu au existat cazuri care să ridice suspiciuni pentru care să fie nevoie să se preleveze probe. (C. R.)

Vezi si

Municipiul Suceava, conectat la Sistemul Informatic pentru Emiterea Actelor de Stare Civilă

Cinci municipii reședință de județ au fost conectate la Sistemul Informatic pentru Emiterea Actelor de …