Thursday , February 9 2023

Etapa locală ECOTROPHELIA 2017 – astăzi, la USV

Concursul are drept scop încurajarea creativității studenților în dezvoltarea unor produse alimentare eco-inovative, destinate consumului uman și prietenoase cu mediul înconjurător

Universitatea - martie 2015 [800x600]

Facultatea de Inginerie Alimentară din cadrul Universității „Stefan cel Mare” din Suceava va organiza sâmbătă, 13 mai 2017, începând cu ora 9.00, în Amfiteatrul mare din corpul E, cea de a VI-a ediție a competiției pentru crearea de produse alimentare inovative ECOTROPHELIA – faza locală. Competiția se adresează tuturor studenților înscriși la programele de studii de licență, masterat și doctorat.

Concursul are drept scop încurajarea creativității studenților în dezvoltarea unor produse alimentare eco-inovative, destinate consumului uman și prietenoase cu mediul înconjurător.

Edițiile din anii 2013, 2014 și 2016 ale competiției naționale au fost câștigate de echipe de la Facultatea de Inginerie Alimentară a universității sucevene. Câștigătorii din anul 2013 au reprezentat România la faza internațională desfășurată la Köln, Germania, iar câștigătorii  din anii 2014 și 2016 au reprezentat România la faza internațională desfășurată la Paris, în Franța. în anul 2014, echipa USV a obținut Medalia de argint. Faza națională a competiției Ecotrophelia România din anul 2017 se va desfășura la Universitatea „Stefan cel Mare” din Suceava în luna iulie, iar faza internațională va fi organizată la Londra,  în luna octombrie. (A.I)

 

 

 

 

 

Un pădurar de 41 de ani se zbate între viață și moarte după ce un copac s-a prăvălit peste el

Un pădurar în vârstă de 41 de ani din localitatea Satu Mare a ajuns în stare gravă la Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean, după ce un copac s-a prăbușit peste el, accidentându-l foarte grav. Bărbatul este angajat al unei societăți care are ca obiect de lucru exploatarea materialului lemnos, iar când s-a petrecut accidentul bărbatul tăia un arbore. In cădere, o creangă s-a desprins și l-a lovit în zona capului. Bărbatul în vârstă de 41 de ani a fost preluat de un echipaj al Ambulanței, care l-a transportat la spitalul sucevean. Medicii urgentiști l-au diagnosticat cu traumatism cranio-cerebral cu pierderea cunoștinței, traumatism cranio-facial, traumatism de coloană cervicală, traumatism toraco-abdominal, traumatism bazin, hematom subdural și extradural temporo-parietal drept, pacientul fiind internat la secția de Terapie Intensivă. Au fost anunțați inspectorii din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Suceava cu privire la acest eveniment, aceștia deplasându-se la fața locului pentru a efectua mai multe verificări. Oamenii legii au deschis un dosar de urmărire penală pentru neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă și nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă. (C.R.)

Vezi si

Peste 100 de amenzi aplicate de polițiști în cadrul unei razii în Vatra Dornei. Doi bărbați, reținuți pentru comiterea unor furturi

Miercuri, 8 februarie, între orele 07.00-14.00, Poliţia municipiului Vatra Dornei a organizat şi executat o …