Thursday , July 7 2022

Elevii Școlii Militare de Subofițeri de Jandarmi Fălticeni au plantat stejari pentru eroii căzuți la datorie

Școala Militară de Subofițeri de Jandarmi ”Petru Rareș” Fălticeni a participat miercuri, 20 aprilie a.c., la evenimentul intitulat ”Cinste și onoare veteranilor din teatrele de operații!”.

Organizatorii au fost Asociația Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități, în colaborare cu Primăria Municipiului Vatra Dornei. Activitatea a presupus plantarea de către elevii militari fălticeneni a unor puieți de stejar, în semne de apreciere și amintire a eroilor căzuți la datorie. Fiecare stejar a fost însoțit de fotografia unui militar-erou.

”Pentru a-și arăta recunoștință față de veteranii Armatei Române căzuți la datorie în Teatrele de Operații, elevii au plantat 30 de stejari, câte unul pentru fiecare militar căzut la datorie. Simboluri ale eternității și gloriei militare, stejarii vor păstra vie amintirea celor care și-au sacrificat viața pentru binele suprem al țării. Cinste adevăratelor exemple de curaj și patriotism!”, au transmis reprezentanții școlii militare din Fălticeni. (O. N.)

Vezi si

S-a stins din viață ing. Mariana Oniciuc, diriginte de șantier la numeroase lucrări importante din Suceava

Miercuri după-amiază, unul din cei mai experimentați diriginți de șantier din Suceava, Mariana Oniciuc a …