Friday , February 3 2023

Elevii Școlii Gimnaziale ”Miron Costin” Suceava au organizat ”Hora gândurilor bune pentru România”

Ziua Bucovinei și Ziua Națională a României sunt marcate, an de an, de elevi, cadre didcatice și părinți, prin implicarea în organizarea unor evenimente care să amintească și să păstreve vii în memoria românilor cele două momente istorice.

În contextul pandemic actual, imaginația organizatorilor a fost nevoită să improvizeze noi metode de a sărbători, iar unii dintre profesori au dat dovadă de creativitate și originalitate. Este cazul echipei profesorale de la Școala Gimnazială ”Miron Costin” Suceava, care a organizat o ”horă” a românașilor și româncuțelor, niște miniaturi din carton decorate după imaginația fiecărui elev participant la acest amplu proiect. ”Hora de hârtie” a înconjurat întreaga școală, iar lucrările executate de elevi cu drag, patriotism și măiestrie pot fi admirate zilele acestea de toți trecătorii și locuitorii cartierului Burdujeni, și nu numai.

Atunci când România devine o stare de spirit, un spațiu al nemărginirii interioare care acoperă distanța dintre inimă și suflet, atunci întreaga suflare colaborează, dând naștere unor idei inedite. Cu aceste gânduri au pornit la drum organizatorii evenimentului menit să marcheze, în perioada 26 noiembrie – 1 Decembrie, cele două momente cu deosebită importanță pentru identitatea noastră națională, Ziua Bucovinei – 28 noiembrie – și Ziua Națională a României – 1 Decembrie.

”Hora speranței, jucată pe întreg gardul școlii este, în fapt, simbol pentru întreaga familie <Miron Costin>, care demonstrează că doar împreună, doar de mână, putem fi creatori de frumos, de bine, de valori, putem clădi noi idealuri și putem aduce schimbarea”, este mesajul transmis de organizatorii care au reușit să ducă la capăt acest amplu și frumos proiect care a implicat sute de elevi și zeci de cadre didactice. (O. NUȚU)

 

Vezi si

CSU Suceava și-a aflat adversara din primul tur al Cupei României

Echipa antrenată de Petru Ghervan va debuta în competiției pe terenul Universității Cluj, pe data …