Friday , December 8 2023

Elevii de gimnaziu din Costâna nu au mers nici miercuri la scoala din centrul de comuna

Elevii de gimnaziu ai fostei [coli cu clasele I-VIII din localitatea sucevean\ Costâna, desfiin]at\ din cauza num\rului mic de elevi, nu s-au prezentat nici miercuri la [coala din centrul comunei Todire[ti, unde au fost repartiza]i.
Purt\torul de cuvânt al Inspectoratului {colar Jude]ean (I{J) Suceava, Lauren]a Hacman, a declarat, miercuri, c\ elevii de gimnaziu din Costâna nu s-au prezentat la [coala din Todire[ti, în timp ce elevii de clasele I-IV au început, miercuri, cursurile.
Hacman a spus c\ transportul elevilor de gimnaziu din localitatea de domiciliu spre [coal\ va fi organizat în trei etape, în func]ie de distan]e, începând cu ora 6.45 pân\ la 7.40, orarul de transport urmând s\ fie stabilit de comun acord de directorul [colii Todire[ti împreun\ cu p\rin]ii elevilor de gimnaziu din Costâna.
Ea a mai spus c\, întrucât efectivele de elevi ale claselor a V-a, a VII-a [i a VIII-a de la Costâna sunt mai mici, elevii vor înv\]a în clase cu cei din Todire[ti, iar cei 23 de elevi de clasa a VI-a vor înv\]a într-o clas\ compact\.
Hacman a precizat c\ I{J Suceava nu a revenit, pân\ în acest moment, asupra deciziei de restructurare a [colii din Costâna.
P\rin]ii celor 50 de elevi de gimnaziu din localitatea sucevean\ Costâna din comuna Todire[ti au protestat, mar]i, fa]\ de decizia de desfiin]are a claselor V-VIII din sat, nu [i-au trimis copiii la [coal\ [i nici nu au permis intrarea în unitate a elevilor din ciclul primar.
P\rin]ii au început protestele de luni, dup\ ce au depus un memoriu la I{J Suceava prin care solicit\ men]inerea claselor V-VIII. (O.S.)

Vezi si

Mașină oprită de polițiști cu banda cu țepi, la Cârlibaba. Șoferul fugea pentru că avea ITP-ul și RCA-ul expirate 

În seara de  5 decembrie 2023, în jurul orei 23:00, pe raza satului Valea Stânei, …