Monday , October 3 2022

Elevi și profesori de la Colegiul Național de Informatică ”Spiru Haret” au luat parte la un schimb de experiență în Spania

Tema dezbaterilor a fost includerea în societate a persoanelor care provin din medii defavorizate

Un grup de elevi și cadre didactice de la Colegiul de Informatică ”Spiru Haret” din municipiul Suceava au participat zilele trecute la un schimb de experiență, care s-a desfășurat la o unitate de învățământ din Girona, Spania. ”În perioada 06-12 februarie 2022, Bianca Ruști, Bianca Derscanu, Mălina Sfichi și Catinca Rusu, eleve ale Colegiului Național de Informatică „Spiru Haret”, Suceava,  însoțite de doamnele profesoare Loredana Bodnar și Florentina Atomei, au participat la activitățile transnaționale de învățare din cadrul proiectului Erasmus „Fostering Social Inclusion Through Artistic Skills” în orașul Girona, Spania. În cadrul întâlnirii elevii din fiecare țară au realizat câte un film prin care au promovat ideea nevoii de incluziune socială. De asemenea, elevele au participat la activități interesante precum dezbateri despre toleranță, persoane care provin din familii cu situație materială precară, rasism, persoane cu dizabiltăți, bullying și au avut posibilitatea de a-și îmbunătăți abilitățile de comunicare în limba engleză”, a declarat profesoara Loredana Bodnar.

Elevii de la Colegiul Național de Informatică „Spiru Haret” au avut oportunitatea de a se remarca în echipele multinaționale evidențiind importanța educației și oferind soluții viabile pentru combaterea excluziunii sociale.  Nu în ultimul rând, elevii informaticieni au socializat și s-au familiarizat cu activitățile pe care elevii spanioli le desfășoară zilnic. (C.R.)

Vezi si

Sunați la 112 dacă ați văzut acest bărbat!

Poliţia desfăşoară activităţi de căutare şi identificare a persoanei dispărute POPESCU CEZAR VASILE, de 41 …