Friday , April 26 2024

Elevi din 7 unități de învățământ din județul Suceava vor susține evaluări digitalizate, până la finalul anului școlar

Testele sunt construite respectând programa școlară corespunzătoare fiecărei clase/disciplină, iar timpul de lucru efectiv pentru fiecare evaluare este 30 de minute pentru clasele din învățământul primar, respectiv 60 de minute pentru clasele din învățământul gimnazial și liceal. În județul Suceava, vor fi evaluați elevii de la Colegiul Național ”Mihai Eminescu” Suceava, Şcoala Gimnazială nr. 4 Suceava, Şcoala Gimnazială ”Aurelian Stanciu” Salcea, Liceul Tehnologic ”Ştefan cel Mare” Cajvana, Şcoala Gimnazială Satu Mare, Şcoala Gimnazială ”Vasile Tomegea” Boroaia și Liceul Tehnologic ”Mihai Eminescu” Dumbrăveni, exceptând clasele din anii terminali.

Ministerul Educației va face evaluări standardizate, în cadrul unui proiect pilot, fiind vizați elevi de clasele I-XI, mai puțin cei de a VIII-a. Ordinul de ministru care prevede ca până la finalul acestui an școlar să aibă loc, în 126 de școli, aceste testări digitalizate a fost deja publicat în Monitorul Oficial.

Drept urmare, evaluarea elevilor din clasele a I-a – a VII-a va avea loc în perioada 30 mai-10 iunie, iar elevi ai claselor a IX-a – a XI-a vor susține testele în perioada 30 mai-8 iunie.

Ministerul Educației a selectat școlile din programul pilot, câte 7 unități de învățământ din fiecare județ, incluzând licee cu profil pedagogic. În județul Suceava, vor fi evaluați elevii de la Colegiul Național ”Mihai Eminescu” Suceava, Şcoala Gimnazială nr. 4 Suceava, Şcoala Gimnazială ”Aurelian Stanciu” Salcea, Liceul Tehnologic ”Ştefan cel Mare” Cajvana, Şcoala Gimnazială Satu Mare, Şcoala Gimnazială ”Vasile Tomegea” Boroaia și Liceul Tehnologic ”Mihai Eminescu” Dumbrăveni.

Disciplinele la care se organizează evaluarea standardizată în perioada imediat următoare sunt diferite, în funcție de ciclul de studiu. Astfel, elevii claselor I-a – a VII-a vor fi testați la disciplinele limba română și matematică, iar elevii claselor a IX-a – a XI-a la limba română și, în funcție de filieră, profil și specializare, disciplina care se susține la examenul național de bacalaureat, ca probă obligatorie a profilului – matematică sau istorie.

Testele sunt construite respectând programa școlară corespunzătoare fiecărei clase/disciplină, iar timpul de lucru efectiv pentru fiecare evaluare este 30 de minute pentru clasele din învățământul primar, respectiv 60 de minute pentru clasele din învățământul gimnazial și liceal.

Sorin Ion, secretar de stat în cadrul Ministerului Educației a precizat, despre pilotarea evaluărilor standardizate, că se va aplica o testare 100% digitalizată, cu dublu obiectiv: pe de o parte, pentru a sta la baza viitoarelor strategii ale Ministerului Educației, pe de altă parte de a măsura ceea ce s-a întâmplat în sistemul de educație din ultimii doi ani. Acest test va putea fi aplicat pe orice dispozitiv electronic – calculator, laptop, tabletă, telefon inteligent – și nu presupune nici măcar pentru profesor un efort suplimentar, pentru că evaluarea se face automat pe platformă, iar culegerea datelor e mult mai simplă. (Oana NUȚU)

 

Vezi si

Transport ilegal de lemn, depistat de polițiști la Crucea

Miercuri seara, la ora 19.40, pe drumul forestier Bârnărel, pe raza comunei Crucea, polițiștii au …