Wednesday , February 1 2023

Elevi de la Colegiul Național ”Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuți, premianți la Concursul județean ”Drepturile omului, drepturile mele…”

Concursul județean ”Drepturile omului, drepturile mele…”, a avut loc sâmbătă, 10 decembrie a.c., la Colegiul Național ”Mihai Eminescu” din Suceava. Două echipe de elevi de la Colegiul Național ”Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuți au obținut premii importante și reușit astfel să își confirme cunoștințele teoretice, dar și competențele practice și artistice.

Organizată cu ocazia zilei internaționale a drepturilor omului, competiția îi pune pe participanți în situația de a rezolva în mod creativ subiecte pe tema drepturilor omului (proba teoretică), de a prezenta și proiecta un ONG care să militeze pentru protejarea drepturilor (proba practic-aplicativă), nu în ultimul rând de a realiza și prezenta fotografii care ilustrează încălcarea drepturilor omului (proba artistică).

La secțiunea gimnaziu, echipajul de la clasa a VII-a – format din elevii Albert Gabriel Puiu (proba teoretică), Alexandra Elena Ionesi (proba practic-aplicativă, cu proiectul de ONG intitulat ”SoliDAR”) și Sofia Elena Prelipcean (proba artistică – proiectul de fotografii intitulat ”Jocul măștilor”) – coordonat de profesor Florin George Popovici, a reușit să obțină locul al II-lea.

La secțiunea liceu, echipajul de la clasa a XI-a G – format din elevele Antonia Maria Moldovan (proba teoretică), Estera Vanessa Bădeliță (proba practic-aplicativă – proiect de ONG ”SMART”) și Laura Cîrstean (proba artistică – proiectul de fotografii intitulat ”Promisiuni, tentații și capcane ale lumii libere”) – coordonat de profesor Florin George Popovici, a câștigat marele premiu, obținând locul I.

”Felicitări, dragi elevi, pentru performanța voastră obținută la un concurs care, dincolo de probele specifice, v-a pus în postura de a colabora, de a gândi concepte și de a le transpune exemplar în imagini, totodată de a stabili cât mai inspirat structura unei organizații menită a aduce o schimbare în societate!”, au transmis reprezentanții colegiului. (O. N.)

 

Vezi si

Sindicaliști din învățământul sucevean vor protesta azi în fața Guvernului pentru salarii decente

Azi, începând cu ora 12.00, circa 1.000 de sindicaliști din sistemul de învățământ vor picheta …