Wednesday , February 1 2023

Educație nutrițională pentru o viață sănătoasă, de la studenți ai Facultății de Medicină și Ştiințe Biologice pentru preșcolarii de la Grădinița nr. 8 Suceava

Studenți de la Facultatea de Medicină și Ştiințe Biologice din cadrul Universității ”ștefan cel Mare” din Suceava, specializarea Nutriție și dietetică, îndrumați de dietetician Daniela Bălănucă și masterand nutriționist Carmen Chauciuc, au desfășurat activitatea ”Educație nutrițională pentru o viață sănătoasă”, la Grădinița cu Program Normal nr. 8 Suceava. Astfel, în săptămâna 23-27 mai a.c., preșcolarii au fost evaluați antropometric, iar părinții au avut de completat chestionare cu privire la obiceiurile alimentare ale celor mici. Activitățile desfășurate de studenții suceveni au avut scopul de a forma unele comportamente alimentare sănătoase în rândul copiilor.

Preșcolarii au vizionat proiecții cu materiale informative despre nevoile lor nutriționale, piramida alimentară, importanța practicării unor activități fizice pentru menținerea unei vieți sănătoase, dar au jucat și ”Baba – Oarba cu mâncare”, regula fiind ca ei să recunoască alimentele din farfurie fără să le vadă, doar după gust sau miros. La finalul săptămânii, organizatorii și-au exprimat încrederea că legumele, care nu se aflau în topul preferințelor copiilor, vor face parte din dieta lor zilnică.

Educatoarele grădiniței, prof. Irina Rădășanu, prof. Ionela Druțu și ed. Iustina Rățoi, își propun să continue seria de activități, cu speranța că această generație va adopta un stil de viață sănătos. (O. N.)

Vezi si

Sindicaliști din învățământul sucevean vor protesta azi în fața Guvernului pentru salarii decente

Azi, începând cu ora 12.00, circa 1.000 de sindicaliști din sistemul de învățământ vor picheta …