Dumitru Morhan, sponsorul unei echipe de juniori din Ucraina care a câștigat un turneu de fotbal de Zilele Rădăuților

11/07/19 ora:8:30am

Fugit din România pentru a scăpa de pușcărie, controversatul sucevean și-a pus numele și poza pe tricourile copiilor unei echipe de fotbal din Storojineț. De ani de zile, Dumitru Morhan locuiește în regiunea Cernăuți și face afeceri în mod deosebit pe zona Storojineț, susținând că este patronul unei fabrici de apă minerală 

În perioada 6 – 7 iulie 2019, echipa de fotbal „Kolos-Pidgir’ya” din Storojineț, formată din fotbaliști născuți în anii 2007 – 2008,  a participat, la Rădăuți, la un turneu internațional de fotbal, organizat cu ocazia zilei orașului. Tinerii, însoțiți de antrenorii săi, au reușit să câștige meciurile din turneu și să-și adjudece trofeul pus în joc la această competiție organizată de autoritățile rădăuțene.

Informația de mai sus comunicată prin intermediul publicației cernăuțene de expresie românească Libertatea Cuvântului este prezentată și în portalul storozhynets.info care titrează „Tinerii gardieni au ocupat locul 1 la Turneul Internațional din orașul Rădăuți”.

Echipa de tineri – antrenată de Alexandr Doscaliuc, Vasily Geșca și Mykola Solonenco – a fost alcătuită din următorii jucători: Nazarii Balaniuc, Andrei Serbul – portari; Chiril Moroz, Eugen Doscaliuc, Dan Panimarciuc – apărători; Artiom Ilică, Ivan Ivaneșciuc, Robert Cliusic, Ivan Djegolea, Vladislav Ilenciuc, Daniel Grâțenko – mijlocași; Pavel Stocolos și Dmitrie Gadinco – atacanți. Pavel Stocolos și Chiril Moroz au fost marcatorii golurilor pentru echipa din Storojineț.

Ei bine, de aici vine partea interesantă: „Părinții, antrenorii și tinerii fotbaliști mulțumesc sponsorului”, se precizează în demersul jurnalistic al celor de la storozhynets.info, în vreme ce publicația Libertatea Cuvântului nu menționează nici despre asta, dar totuși postează niște imagini cât se poate de elocvente cu sponsorul. Nimeni altul decât controversatul om de ­afa­ceri Dumitru Morhan, cunoscut ca un cal breaz în mediul de afaceri sucevean și care a fugit din România acum câțiva ani pentru a scăpa de închisoare, el reclamând din Cernăuți că a fost condamnat politic.

De ani de zile, Dumitru Morhan locuiește în regiunea Cernăuți și face afeceri în mod deosebit pe zona Storojineț, susținând că este patronul unei fabrici de apă minerală. După cum se poate observa în fotografii, Dumitru Morhan nu s-a schimbat foarte mult și continuă să fie același gen de om de afaceri care face sponsorizări pentru diferite persoane din domenii precum sport sau cultură, dar asta și cu un beneficiu de imagine. Nu doar în media sau social-media, ci și pe echipamentul tinerilor sportivi din Storojineț unde este trecut atât numele său, cât și chipul său. „Părinții, formatorii și tinerii fotbaliști mulțumesc sponsorilor care i-au ajutat să călătorească, în special Dumitru Morhan, proprietar al fabricii de apă minerală Budineț – care a ajutat la călătorie și a cumpărat o nouă uniformă de fotbal – lui Roman Ciobotar și Petru Traian Ivasiuc”, se specifică în storozhynets.info. După cum precizează sursa citată, la sosirea înapoi la Storojineț tinerii campioni au fost întâmpinați de părinți, rude, prieteni, sponsori iar Dumitru Morhan a plătit antrenorilor și jucătorilor tineri o ­re­compensă monetară pentru câștigarea turneului. (D.P.)