Dumitru Mihalescul (PNL) – Spitalul Județean Suceava a fost pus la grea încercare, dar este pe cale să-și revină și să își reia rolul de a alina suferințele oamenilor și a salva vieți

secretarasite

9/04/20 ora:5:42am

Deputatul PNL Dumitru Mihalescul apreciază că Spitalul Județean Suceava este foarte aproape să depășească cu bine această criză sanitară severă și consideră că, după ce criza virusului asiatic va trece, conducerea spitalului și personalul medical vor acționa eficient pentru buna funcționare a spitalului.

“Niciun cetățean de bună-credință nu poate și nici nu are cum să conteste munca enormă și investițiile uriașe care s-au realizat, în ani de zile, de către autoritățile județene și locale la nivelul Spitalului Județean Suceava. Până mai ieri, toată lumea se uita la noi cu invidie pentru că, în regiunea cea mai dezavantajată economic din  România, aveam în sfârșit un spital la standarde europene, fără egal prin celelalte părți ale țării. Nimeni nu poate să spună că sudoarea depusă în anii trecuți pentru reconstrucția acestui spital a fost în zadar. Spitalul există și azi, nu a dispărut de pe pământ, deși a trecut printr-o criză majoră, care zilele acestea este foarte aproape să se termine. Degeaba se aruncă acum vina de la unii la alții și se caută vinovați închipuiți, acolo unde nu cred că sunt. Poate ar fi bine ca din această criză să învățăm că trebuie să investim mai mult în formarea continuă și în pregătirea personalului.  Da, astăzi trebuie  avem curajul de a recunoaște greșelile acolo unde s-au făcut.

Cred că în momentul de față este prioritar ca spitalul să funcționeze și să ajute oamenii. Astăzi contează enorm faptul că Spitalul Județean Suceava își revine și își reia, cu fiecare zi care trece, rolul său pentru care a fost construit, acela de a alina suferințe și a salva vieți. Am convingerea că după această criză vom ieși cu toții întăriți, iar instituțiile vor fi obligate să se schimbe și să acționeze după noi reguli.

Mă bazez, în continuare, cu toată încrederea în Consiliul Județean Suceava și în Gheorghe Flutur, care nu contenește să găsească soluții și resurse astfel încât Spitalului Județean să nu-i lipsească nimic, nici măști, nici echipamente și medicamente, nici ventilatoare sau alte  echipamente. Poate că nu a fost rea experiența unei rigori militare temporare aduse la conducerea spitalului, pentru a vedea cu ochii noștri că lucrurile se schimbă în bine imediat acolo unde nimeni nu contestă normele și regulamentele, ci le respectă. Dumnezeu să ne ajute pe toți să trecem cu bine peste toate aceste provocări, iar lecțiile crizei să nu le uităm, ci să ne impulsioneze ca în viitor să schimbăm lucrurile în bine”, a declarant deputatul PNL de Suceava Dumitru Mihalescul.