Saturday , December 3 2022

Duminică, 5.346 de elevi suceveni au participat la o oră comună de lectură a Bibliei

Duminică, 13 noimebrie a.c., de Ziua Bibliei, în Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, s-a desfășurat cea mai mare lecție de Biblie, la care au participat 5.346 de copii și tineri, organizați în  281 de grupe de lectură, în 182 de școli și biserici din întreaga eparhie.

Lecția a însemnat în fapt citirea întregii Sfinte Scripturi, într-o singură oră, de la 13.00 la 14.00, activitate centrală a proiectului Ora de Biblie, propus și susținut de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Calinic, pentru a celebra deopotrivă Ziua Bibliei și Anul Rugăciunii, organizat de Inspectoratul Şcolar Județean Suceava în parteneriat cu Sectorul Media și Comunicare al Centrului Eparhial sucevean.

Fiecare grupă înscrisă în program a lecturat câte 4 sau 5 capitole dintre cele 1.189  ale cărților biblice, 929 din Vechiul Testament și 260 ale Noului Testament, repartizate pe criteriul accesibilității conținutului cognitiv și psiho-afectiv la vârsta elevilor participanți la ora comună de lecturare, pe fragmente, a textului scripturistic.

Şcoala Gimnazială nr. 6 Suceava, la fel ca multe alte unități de învățământ din județul Suceava, a răspuns afirmativ la Proiectul ”Ora de Biblie”. Elevi din clasele gimnaziale, îndrumați de profesoarele Magdalena Cotleț și Ioana Andreica, cu sprijinul directoarei unității, prof. Diana-Iuliana țîmpau, au citit din Biblie.

Activitatea a început prin rostirea rugăciunii ”Împărate ceresc”, urmând apoi citirea și dezbaterea pasajelor repartizate școlii, cele care aparțin Înțelepciunii lui Solomon, carte din Vechiul Testament.

”Elevii au fost împărțiți în grupe, fiecare grupă având de lucrat pe unul dintre capitolele primite. Aceștia au citit cu voce tare și au interpretat mesajul biblic cu ajutorul profesoarelor. Ideile principale au fost notate pe planșe, iar fiecare grupă a desenat elementul definitoriu pentru capitolul citit, apoi au prezentat în fața colegilor. La finalul activității, elevii au notat pe cartonașe în formă de porumbel un <gând de luat acasă>, în ideea de a transmite și familiilor lor din mesajul scripturistic descifrat împreună”, au transmis reprezentanții unității.

Participanții la activitate au fost răsplătiți cu iconițe, cărți de rugăciuni și fructe.

”Ora de Biblie” este un proiect inedit, multidimensional, cu obiective relevante de ordin educațional, spiritual, cultural și socio-emoțional, după cum a transmis Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților. (O. NUȚU)

Vezi si

Foresta încheie anul cu o deplasare dificilă la Bacău

  “Galben-verzii” joacă pe terenul celei de-a doua clasate sâmbătă, de la ora 14.00 Foresta …