Wednesday , November 30 2022

DSP va distribui peste 30.000 de doze de vaccin antigripal medicilor de familie din judeţ

Ministerul Sănătăţii a distribuit judeţului nostru jumătate din numărul dozelor de vaccin antigripal solicitate de conducerea Direcţiei de Sănătate Publică. In aceste condiţii, fiecare medic de familie din judeţ va primi doar jumătate din ce a cerutvaccin

Vaccinul antigripal a ajuns în sfârşit în depozitul Direcţiei de Sănătate Publică, urmând să fie distribuit medicilor de familie din judeţ. Ministerul Sănătăţii a distribuit un număr de 32.500 de doze de vaccin antigripal, reprezentând 50% din solicitarea făcută încă din luna septembrie de către reprezentanţii DSP. In aceste condiţii, fiecare medic de familie din judeţ va primi doar jumătate din ceea ce a cerut. Medicii asigură populaţia că încă nu este prea târziu pentru administrarea acestui vaccin, mai ales că numărul persoanelor care ajung la medic cu afecţiuni respiratorii creşte de la o săptămână la alta. Astfel, în ultimele şapte zile, au avut nevoie de asistenţă medicală aproape 3.000 de suceveni, din cauza afecţiunilor respiratorii, iar în perioada următoare, din cauza răcirii vremii, medicii se aşteaptă şi la cazuri de gripă.

Dacă în săptămâna precedentă aproape 2.800 de suceveni au avut nevoie de tratament medicamentos, numărul acestora a crescut în ultimele şapte zile la peste 2.950, iar 72 de pacienţi au fost internaţi într-o unitate spitalicească din judeţ.

In ultimele şapte zile, la nivelul judeţului Suceava s-au înregistrat peste 2.300 de cazuri de îmbolnăviri prin infecţii acute ale căilor respiratorii superioare, faţă de aproximativ 2.200, câte au fost în săptămâna precedentă. Cele mai multe cazuri au fost înregistrate la copiii cu vârste între 5 şi 14 ani, respectiv peste 800 de cazuri, apoi la copiii cu vârsta cuprinsă între 2 şi 4 ani, cu alte peste 500 de cazuri de îmbolnăviri. In acest clasament urmează persoanele cu vârste cuprinse între 15 şi 49 de ani, cu 475 de cazuri. In rândul nou-născuţilor cu vârsta de până într-un an au fost peste 250 de cazuri, categorie urmată de persoanele cu vârsta între 50-64 de ani, în rândul cărora au fost înregistrate aproximativ 170 de cazuri, pentru ca cele mai puţine cazuri, şi anume 130, să fie înregistrate în rândul persoanelor cu vârsta de peste 65 de ani.

Tot în cursul săptămânii trecute s-au mai înregistrat şi aproape 600 de cazuri de pneumonii, faţă de aproximativ 550 de cazuri, câte au fost în săptămâna precedentă. Cele mai multe îmbolnăviri, în număr de peste 130, s-au înregistrat la copiii cu vârsta cuprinsă între cinci şi 14 ani, iar la cei cu vârsta între doi şi patru ani au fost alte aproximativ 130 de cazuri de pneumonii. La grupa de vârstă de 15-49 de ani au fost peste 120 de persoane diagnosticate cu această boală, iar printre nou-născuţi au fost 86 de cazuri. Printre persoanele cu vârsta între 50 – 64 de ani s-au înregistrat aproape 60 de îmbolnăviri şi 53 de persoane cu vârsta de peste 65 de ani s-au îmbolnăvit tot în cursul săptămânii trecute. Dintre pacienţii afectaţi de pneumonie, 61 au necesitat internare. (Cristina RUSTI)

Vezi si

Mănăstirea Teodoreni se va extinde începând cu anul viitor

Un nou corp de chilii va fi construit, cel mai probabil de anul viitor sau …