Wednesday , May 18 2022

DSP Suceava a avizat patru Centre de evaluare a pacienților COVID, la spitalele din Suceava, Rădăuți, Fălticeni și Câmpulung Moldovenesc

Pacienții nu au nevoie de trimitere pentru a se prezenta la un astfel de centru. Vor beneficia de consultație și tratament toți pacienții, indiferent dacă sunt sau nu asigurați.

Conducerea Direcției de Sănătate Publică a avizat patru centre de evaluare a pacienților Covid, în județ, aceste centre urmând să funcționeze pe lângă unitățile spitalicești din Suceava, Rădăuți, Fălticeni și Câmpulung Moldovenesc.

În cursul zilei de miercuri, 19 ianuarie 2022, specialiști din cadrul DSP Suceava au vizitat și analizat la fața locului, solicitările pentru înființarea centrelor de evaluare în structura unor unități sanitare cu paturi din județ. Astfel, au primit aviz favorabil pentru înființarea Centrului de evaluare următoarele unități: Spitalul Județean de Urgență “Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, Spitalul Municipal “Sf. Doctori Cozma și Damian” Rădăuți, Spitalul Municipal Fălticeni și Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc”, a  anunțat printr-un comunicat Olivia Ioana Vlad, director general în cadrul DSP Suceava.

Centrele de evaluare sunt structuri funcţionale organizate în unităţi sanitare cu paturi în care se acordă servicii medicale de tip spitalicesc – spitalizare de zi, destinate în vederea evaluării şi tratării pacienţilor confirmaţi cu COVID-19. Centrele de evaluare sunt organizate separat faţă de zona de spitalizare continuă şi spitalizare de zi non-COVID-19 cu acces facil la ambulatoriu, serviciul de primiri urgenţe, laboratoarele de investigaţii, cu respectarea criteriilor de organizare spaţial-funcţionale. Centrele de evaluare au ca structură minimă: cabinet/cabinete de consultaţii, săli de tratamente, saloane/rezerve cu minimum 2 paturi pentru spitalizare de zi, spaţii administrative şi, după caz, laborator de analize medicale şi laborator de radiodiagnostic.

După cum reiese din declarațiile reprezentanților Direcției de Sănătate Publică Suceava, persoanele infectate cu noul coronavirus, indiferent dacă sunt asigurate sau nu, vor  putea fi evaluate și tratate gratuit în centre speciale de evaluare, ca să nu se mai producă supraaglomerarea secțiilor de spital.

Centrele de evaluare ambulatorie sunt foarte importante, întrucât pacienții infectați vor fi investigați și vor beneficia de tratament, astfel încât să nu se mai producă supraaglomerarea secțiilor de spital, reprezentanții DSP subliind faptul că este esențial ca spitalele să rămână funcționale. Pacienții cu alte patologii trebuie să aibă acces în continuare la serviciile medicale. Medicii repetă faptul că este important ca pacienții diagnosticați cu COVID-19 să ajungă în ziua în care au primit rezultatul într-un centru de evaluare pentru a primi tratamentul adecvat formei de boală cât mai repede, astfel putând fi prevenite cazurile severe. Bolnavii infectați cu virusul SARS-CoV-2 nu vor avea nevoie de bilet de trimitere pentru a merge în centrele de evaluare. (C. R.)

Vezi si

Pagube de aproximativ 400.000 de euro în urma uriașului incendiu de la o firmă de prelucrarea lemnului din Vatra Dornei

Polițiștii au continuat cercetările privind incendiul de luni de la o societate de prelucrarea lemnului …