Două proiecte de reparații și modernizare a unor imobile de la Centrul de Recuperare de la Costâna

28 ianuarie 2020, 7:00

În ședința ordinară de azi, 28 ianuarie, consilierii județeni suceveni vor dezbate, printre altele, două proiecte de hotărâre cu referire la investiții privind reparații și modernizare unor obiective de la Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică (CRRN) de la Costâna: pavi­li­onul A și spălătoria instituției. Proiectul de hotărâre privind aprobarea documentației de avizare a lucrărilor de intervenție (DALI) pentru obiectivul de investiții „Lucrări de reparații și modernizare Pa­vilion A” la CRRN Cos­tâ­na din Comuna Todirești vi­zea­ză o investiție în valoare to­tală de aproape 1,6 milioane de lei.

Potrivit referatului de aprobare, construcția analizată datează din 1826 și prezintă degradări vizibile la nivel structural și arhitectural, ca urmare a lipsei lucrărilor de consolidare, iar funcționarea se face în condiții de confort li­mitat și consumuri energetice însemnate. În urma efectuării expertizei tehnice se propun completări sau înlocuiri de ­e­lemente deteriorate la nivelul șarpantei pentru refacerea sau creșterea capacității portante și ignifugarea elementelor de lemn, înlocuirea în totalitate a învelitorii inclusiv a jghea­burilor și burlanelor, refaceri și reparații interioare și exterioare la pereți și tavane, anveloparea clădirii, înlocuirea sau repararea tâmplăriei și a pardoselilor, zugrăveli interioare și exterioare, refacerea scării exterioare și a copertinei la intrare, precum și refacerea instalațiilor interioare.

Proiectul de hotărâre privind aprobarea documentației de avizare a lucrărilor de intervenție (DALI) pentru obiectivul de investiții „Lucrări de reparații și modernizare Spălătorie” la CRRN Costâna din comuna Todirești vizează o investiție în valoare totală de peste 521 de mii de lei. Potrivit raportului de aprobare, construcția datează din 1994 și prezintă numeroase degradări vizibile la nivel structural și arhitectural, ca urmare a lipsei lucrărilor de consolidare, iar funcționarea se face în condiții de confort limitat și consumuri energetice însemnate. În urma efectuării expertizei tehnice se propun completări sau înlocuiri de ­e­lemente deteriorate la nivelul șarpantei pentru refacerea sau creșterea capacității portante și ignifugarea elementelor de lemn, înlocuirea în totalitate a învelitorii, refaceri și reparații interioare și exterioare la pereți și tavane, anveloparea clădirii, înlocuirea sau repararea tâmplăriei și a pardoselilor, zugrăveli interioare și exterioare, refacerea trotuarelor, precum și refacerea instalațiilor interioare. (D.P.)

 

reportersite