Doi rădăuțeni cu COVID-19 au refuzat internarea. Două mămici infectate au cerut externarea din Spitalul Județean la 3 zile după naștere

15 iulie 2020, 7:50

Haosul legislativ permite ca persoanele care deși au fost testate pozitiv să refuze inter­narea sau să ceară exter­narea din spital. Mai mult, pacientul bolnav de COVID chiar poate refuza și tratamentul medical prescris. Ieri, din totalul celor 529 de pacienți internați în Spitalul Județean de Urgență (SJU) Suceava, 101 pacienți sunt diagnosticați cu COVID-19, iar 129 de pacienți erau în zona tampon. In Secția ATI a SJU Suceava erau internați șapte pa­cien­ți, toți fiind ventilați mecanic. La Spitalul Municipal Rădăuți erau internați 16 de pacienți diagnosticați cu COVID-19 și opt persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus 

Spitalul Judetean Suceava, Obiectiv

Spitalul Judetean Suceava

Şase persoane diagnosticate cu COVID-19 au fost internate în spital, ieri, iar alte 13, declarate vindecate, au fost externate, a informat, marți, Prefectura Suceava.

Totodată, sursa citată precizează că, din totalul celor 529 de pacienți internați în Spitalul Județean de Urgență (SJU) Suceava, 101 pacienți sunt diagnosticați cu COVID-19, iar 129 de pacienți sunt în zona tampon.

În Secția ATI a SJU Suceava erau internați șapte pacienți, toți fiind ventilați mecanic.

La Spitalul Municipal Rădăuți erau internați 16 de pacienți diagnosticați cu COVID-19 și opt persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus.

Potrivit DSP Suceava, două persoane diagnosticate cu COVID-19 au refuzat internarea la Spitalul Municipal Rădăuți, iar alte două paciente diagnosticate pozitiv la noul ­coro­navirus, care au născut la SJU Suceava, au solicitat externarea la trei zile, nou născuții fiind negativi la testul COVID-19.

Persoanele suspecte de COVID-19, internate în zonele tampon, în cazul confirmării infecției cu noul coronavirus sunt declarate pacienți diagnosticați COVID-19, fără a fi influențată statistica în ceea ce privește numărul de internări.

Conform distribuției cazurilor COVID-19 pe unități administrativ teritoriale (UAT), dintre cele 114 UAT-uri din județ, 53 nu au niciun caz de infecție cu noul coronavirus în evoluție, 32 au câte un caz în evoluție, 22 au sub cinci cazuri, patru au sub zece cazuri, iar trei au peste zece cazuri în evoluție.  (O.S.)