Tuesday , October 4 2022

Două medalii de aur, două de argint și una de bronz, obținute de cercetători de la USV la ”Cadet INOVA 2022”

Academia Forţelor Terestre ”Nicolae Bălcescu” din Sibiu a organizat, în perioada 7-9 aprilie, Salonul Internaţional al Inovării și Cercetării Ştiinţifice Studenţeşti ”Cadet INOVA ’22” – ediția a VII-a. Dintre cele peste 50 de lucrări înscrise de tinerii cercetători din 6 țări, 28 s-au calificat în faza finală a competiției.

Toate cele 5 lucrări propuse de tinerii cercetători din Universitatea ”Ștefan cel Mare” din Suceava au ajuns în faza finală. Au fost obținute o Medalie de aur cu felicitările juriului și Premiul societăților comerciale: Ciprian Bejenar, Marian Bejenar, cu lucrarea ”Complex detection system for fire hazards”; o Medalie de aur și Premiul special ”Prof. Cornel Sandi BIȚ” al Facultății de Inginerie Mecanică al Universității Transilvania din Brașov: Ciprian Bejenar, Artiom Moldovan, Anna Sabadaș, Visarion-Cătălin Ifrim, cu lucrarea ”Extension device for the diagnosis of conductive charging systems”; o Medalie de argint cu felicitările juriului: Ciprian Bejenar, Marian Bejenar, Vasile-Eusebiu Toader, Visarion Cătălin Ifrim, cu lucrarea ”Method for selective switching”; o Medalie de argint: Mihai Cenușă, Ovidiu-Magdin Țanța, Ciprian Bejenar, Artiom Moldovan, cu lucrarea ”Resistive current sensor”; o Medalie de bronz: Ovidiu-Magdin Țanța, Oana-Vasilica Grosu, Mihai Cenușă, Mahmoud Abu-Bandora, cu lucrarea ”Electrical network fault signaling device”.

Cadet INOVA este evenimentul care deschide în fiecare an seria manifestărilor naționale dedicate inovării și inventicii. Urmează, în luna mai, două saloane de inventică organizate la Iași și Salonul Internațional de Inovare și Educație Creativă pentru Tineret ICE-USV, care se va desfășura la USV, în luna iunie, în paralel cu Olimpiada Națională de Creativitate Științifică. (O.N.)

Vezi si

1,4 milioane de euro pentru modernizarea unui kilometru de drum județean în zona de munte

Nu mai puțin de cinci oferte au fost depuse la licitația organizată recent de Direcția …