Tuesday , March 5 2024

Două femei diagnosticate cu Covid au născut la Spitalul Județean Suceava

Ambele au manifestat forme ușoare de boală. La secția de Boli Infecțioase Suceava sunt internați 16 copii cu Covid

 Două sucevence diagnosticate cu Covid 19 au născut zilele trecute la secția de Maternitate a Spitalului Județean. Cadrele medicale care le-au acordat asistență medicală au menționat că mamele au primit tratament de specialitate și atât ele, cât și bebelușii au avut o evoluție favorabilă. ”Au fost două femei însărcinate diagnosticate cu Covid 19. Una a născut natural și una a născut prin operație de cezariană. Ambele au avut forme ușoare, fără complicații”, a declarat medicul Dan Teodorovici, purtător de cuvânt în cadrul Spitalului Județean.

Chiar dacă și unitățile spitalicești din Fălticeni, Câmpulung Moldovenesc, Rădăuți și Gura Humorului au început să interneze pacienți cu coronavirus, prezentările în Unitatea de Primire Urgențe din cadrul spitalului sucevean ale pacienților infectați continuă să crească de la o zi la alta. ”Sunt aproximativ câte zece pacienți pe zi, dar nu sunt forme grave. Majoritatea pacienților care necesită spitalizare sunt bătrâni sau pacienți bolnavi cronic cu diferite comorbidități”, a completat medicul urgentist Dan Teodorovici.

Doi suceveni sunt internați marți la secția ATI Covid.

Situația cea mai îngrijorătoare se înregistrează în rândul copiilor, cu vârste foarte fragede, în prezent fiind 16 copii diagnosticați cu Covid 19 internați în secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean. (Cristina RUȘTI)

Vezi si

793 de absenți la Proba obligatorie de la simularea examenului de Bacalaureat 2024

Simularea probelor scrise ale examenului național de Bacalaureat 2024 a continuat, marți, cu proba la …