Sunday , December 4 2022

Două clădiri ale Primăriei, blocul “lamă” și Colegiul “Mihai Eminescu” vor fi renovate energetic prin PNRR

Viceprimarul Suce­vei, Lucian Harșovschi, a semnat ieri, la București, două contracte, în valoare de 2,25 milioane lei, cu TVA, privind finanțarea prin PNRR  a lucrărilor necesare pentru creșterea eficienței energe­tice la clădirea principală a Domeniului Public și la clădirea cantinei de ajutor social. Tot prin PNRR, vor fi renovate energetic blocul “lamă”, de vizavi de Primărie, și Colegiul Național “Mihai Eminescu”.

În cursul zilei de joi, 24 noiembrie, Lucian Harșovschi, viceprimarul municipiului Suceava, a   semnat la sediul Direcției Generale de Implementare a Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR) două contracte de finanțare, referitoare la creșterea eficienței energetice la clădirea principală a Domeniului Public și la clădirea cantinei de ajutor social. Proiectele vin în completarea celor șapte contracte semnate deja pe Componenta 5 – Valul Renovării, runda I.

Valoarea contractelor este de 2.250.531,44 lei cu TVA, iar valoarea tuturor proiectelor semnate până în prezent este de 106.206.936 lei cu TVA, a spus viceprimarul Harșovschi.

Referitor la stadiul celorlalte proiecte depuse depuse de Suceava, acesta a informat că alte două proiecte, tot pe Componenta 5 – Valul Renovării, au fost aprobate.

“Cei 143 de suceveni care locuiesc în blocul P de pe Bd. 1 Mai, nr.2, cel vizavi de primărie, (blocul lamă), vor beneficia, cu costuri zero, de renovarea energetică a acestuia, de unde, cu siguranță vor dispărea afișele cu «Atenție, cade tencuiala!»”, a declarat viceprimarul Sucevei.

Cel de al doilea proiect vine în sprijinul elevilor și cadrelor didactice de la Colegiul Național “Mihai Eminescu”, prin creșterea eficienței energetice a colegiului.

Creșterea eficienței energetice a clădirilor se realizează prin lucrări precum: izolare termică pentru fațade, termo-hidroizolare acoperișuri, soluții de ventilare naturală, modernizarea circuitelor de iluminat deteriorate sau subdimensionate și înlocuirea corpurilor de iluminat cu unele cu eficiență energetică ridicată și durată mare de viață, inclusiv tehnologie LED, scopul fiind cel de a reduce consumurile energetice din surse convenționale, a explicat Lucian Harșovschi.

Conform acestuia, pe Componenta 10 – Fondul Local, urmează a fi semnat și proiectul “Sistem de transport public ecologic metropolitan – etapa I” – valoarea acestuia fiind de 114.483.148,06 lei cu TVA, prin care Suceava va 50 de autobuze electrice. (O.S.)

Vezi si

O femeie de 33 de ani, ajunsă în stare gravă la spital, le-a spus medicilor că s-a înjunghiat din greșeală în burtă în timp ce se certa cu soțul

O femeie în vârstă de 33 de ani din municipiul Suceava a ajuns, sâmbătă după-amiază, …