Tuesday , September 27 2022

Dosare penale pentru trei conducători auto prinși beți la volan în acest week-end

Lucrătorii Secției 13 Poliție Rurală Bălcăuți, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au identificat în trafic, în noaptea de vineri spre sâmbătă, pe DC 51 Vășcăuți, autoturismul marca BMW 320 la volanul căruia se afla Marian S.. Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, s-a procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest, rezultând o valoare de 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat. Şoferul a fost condus la Spitalul Orașului Siret, unde i s-au prelevat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. El s-a ales cu dosar penal privind infracțiunea de „conducere sub influența alcoolului”.

În aceeași noapte, în timp ce polițiștii din cadrul Poliției  Fălticeni – Biroul Investigații Criminale și Compartimentul Criminalistic patrulau pe raza municipiului, pe strada Sucevei, conform planului de acțiune, au observat că în parcarea stației peco ALPIN OIL circula haotic un autoturism. Polițiștii s-au deplasat către autovehiculul respectiv, care a oprit în parcarea stației peco, în vederea legitimării persoanelor din interiorul acestuia. În autoturismul Volkswagen Passat se afla doar conducătorul auto, Andrei I., de 19 ani, din comuna Horodniceni. Întrucât emana halenă alcoolică, s-a solicitat sprijinul unui echipaj din cadrul Compartimentului Rutier, pentru testarea acestuia cu aparatul alcooltest. Aparatul alcooltest a indicat o valoare de 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat și i s-au recoltat probe biologice de sânge. Şi în acest caz a fost întocmit dosar penal privind infracțiunea de „conducere sub influența alcoolului”.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, la ora 00.30, polițiștii Secției 13 Poliție Rurală Bălcăuți, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au identificat în trafic pe DJ 291 A, în localitatea Balinești, comuna Grămești, autoturismul marca Audi la volanul căruia se afla Florentin I., de 23 de ani, localnic. Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică s-a procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest, rezultând o valoare de 0,84 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care bărbatul a fost condus la Spitalul orașului Siret, unde i s-au prelevat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunii de „conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”. (O.S.)

Vezi si

LUNGU: Grădinița de la Colegiul ”Mihai Eminescu” va fi dată în funcțiune pe 1 decembrie 2022, iar cea din Ițcani, de la Școala 7, până pe 30 iunie 2023

După ce recent au fost date în funcțiune 2 grădinițe cu program prelungit pe fonduri …