Sunday , October 2 2022

Doi tineri de 18 ani care au tras o țeapă de 25 de lei unui taximetrist, prinși de polițiști după o scurtă urmărire prin centrul Sucevei 

În noaptea de duminică spre luni, la ora 01:30, un bărbat de 44 ani, taximetrist, a preluat o comandă de a transporta două persoane de la Gara Burdujeni până în centrul municipiului Suceava, în zona Casei de Cultură. La destinație, cele două persoane au coborât și au fugit într-o direcție necunoscută, fără a achita contravaloarea cursei, respectiv suma de 25,62 lei. În urma sesizării polițiștilor din cadrul Poliției Municipiului Suceava care executau serviciul de patrulare în zona centrală și a oferirii semnalmentelor de către persoana vătămată, în jurul orei  02:15, cele două persoane în cauză au fost observate de către polițiști pe trotuarul de pe str. Nicolae Bălcescu.

În momentul observării organelor de poliție, cele două persoane au luat-o la fugă către str. Curtea Domnească. S-a procedat la somarea celor două persoane, iar unul dintre aceștia s-a conformat și s-a oprit, fiind identificat ulterior în persoana unui tânăr de 18 ani, însă cealaltă persoană, care a fost identificată ulterior ca fiind tot un tânăr de 18 ani, nu s-a conformat, fiind urmărit și prins pe str. Petru Rareș, în stația TPL Piața Mare cu sprijinul colegilor din cadrul Poliției Locale Suceava. S-a procedat la încătușarea tânărului care a fugit de organele de poliție și conducerea ambilor tineri la sediul Poliției Municipiului Suceava.

La sediul Poliției Municipiului Suceava a fost chemat și taximetristul, care a declarat însă că nu dorește să depună niciun fel de plângere împotriva celor două persoane, cu condiția ca acestea să achite contravaloarea cursei.

Polițiștii au  întocmit  proces-verbal de constatare a infracțiunii flagrante pentru săvârșirea infracțiunii de abuz de încredere.

Pe perioada minivacanței de Sf. Maria, 13 – 15 august 2022, și în contextul organizării Festivalului Medieval Suceava, la nivelul Poliției Municipiului Suceava s-a dispus suplimentarea efectivului de siguranță publică în vederea prevenirii și descurajării faptelor antisociale dar și pentru intervenția operativă la evenimente și sesizări. Măsurile dispuse au fost adecvate astfel încât nu s-au produs incidente grave în această perioadă. În plus, la toate sesizările cetățenilor s-a intervenit cu operativitate, se arată într-un comunicat transmis de IPJ Suceava.

 

Vezi si

Foresta s-a desprins în fruntea clasamentului după victoria cu CSM Bacău. Șomuz s-a impus în derbyul de la Rădăuți

Foresta s-a desprins la cinci puncte în fruntea clasamentului Seriei I a Ligii a III-a, …