Friday , May 24 2024

Doi ţigani au înşelat cu 1.300 de lei, prin metoda „şmen”, o femeie din Dolhasca

bani


Din experienţa anilor precedenţi, poliţiştii suceveni au constatat că pe perioada Sărbătorilor Pascale se înregistrează o creştere a tranzacţiilor comerciale şi a actelor de comerţ, fiind utilizate inclusiv valori monetare crescute. Tocmai de aceea, oamenii legii atrag atenţia cu privire la măsuri minime de siguranţă ce trebuie dispuse astfel încât cetăţenii să nu devină victime ale unor infracţiuni, iar actele de comerţ şi de schimb valutar să fie efectuate doar în cadru autorizat. În caz contrar cetăţenii riscă să înregistreze prejudicii majore în plan financiar, aşa cum a fost şi cazul unei femei din municipiul Suceava, care acceptând să efectueze operaţiuni de schimb valutar prin intermediul unor necunoscuţi a fost păgubită cu peste 1.000 de lei.
In data de 8 aprilie 2015, în jurul orei 09.45, Poliţia municipiului Suceava a fost anunţată de Niculina D., din oraşul Dolhasca, despre faptul că în urma unei tranzacţii de schimb valutar, un individ necunoscut a înşelat-o cu suma de 1.300 de lei. Reclamanta a povestit că, în dimineaţa zilei de 8 aprilie a.c., în jurul orei 09.20, aceasta a ridicat de la ghişeul Băncii Transilvania de pe strada Nicolae Bălcescu, din municipiul Suceava, din contul soţului ei suma de 800 de euro. In timp ce mergea împreună cu fiul ei, în vârstă de 12 ani, pe esplanada din centrul municipiului Suceava, între casele de schimb valutar din zona Pieţei Agroalimenare Centrale a fost abordată de un individ de etnie rromă care i-a oferit să schimbe euro la cursul de 4,4 lei. Femeia a fost de acord şi împreună s-au retras într-un gang din apropiere, respectiv în zona străzii Curtea Domnească, unde a mai venit un alt bărbat de etnie rromă.
Primul bărbat i-a dat suma de 2.200 de lei, reprezentând contravaloarea a 500 de euro, iar după ce femeia i-a numărat şi a constatat că lipseşte 100 de lei, acesta i-a luat din mână, a mai scos din buzunarul din spate al pantalonilor 100 de lei şi i-a restituit. Niculina D. a numărat din nou banii după care i-a pus în geantă. Imediat, cel de-al doilea bărbat i-a dat suma de 1.320 de lei, echivalentul a 300 de euro, iar după ce femeia i-a numţrat, acesta i-a luat din mână pentru a se mai asigurat o dată că sunt toţi banii, după care i-a înapoiat. De această dată, Niculina D. a aşezat banii în geantă fără a-i mai număra şi le-a dat celor doi bărbaţi necunoscuţi suma de 800 de euro.
In momentul în care a ajuns din nou în Banca Transilvania unde avea de achitat o rată în lei, femeia a constatat că îi lipseşte suma de 1.300 de lei din cei 3.520 pe care ar fi trebuit să-i dea cei doi bărbaţi în urma schimbului valutar făcut. In acest caz a fost întocmit un dosar penal în care cercetările vor fi continuate sub aspectul comiterii infracţiunii de înşelăciune. (C.Z.)

Vezi si

Candidații înscriși pentru admiterea la Colegiul Militar ”Ștefan cel Mare” susțin vineri proba scrisă

Elevii claselor a VIII-a care s-au înscris în vederea admiterii la Colegiul Național Militar ”Ștefan …