Thursday , February 2 2023

Doi suceveni au ajuns la spital în urma unor accidente de muncă

O vânzătoare de la magazinul Mihalex din cartierul Obcini a ajuns la UPU cu un ochi umflat. Un bărbat de 53 de ani, din Pătrăuți, angajat la Ambro, a inhalat accidental gaz GPL

ambulanta


Doi suceveni au ajuns în aceeași zi la Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean Suceava și au necesitat asistență medicală, după ce au fost victimele unor accidente de muncă. Astfel, o femeie în vârstă de 27 de ani, angajată ca vânzătoare la magazinul Mihalex din cartierul Obcini, a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce o bucată de ambalaj i-a ricoșat în ochiul drept. Se pare că în noaptea de 13 spre 14 iunie, în jurul orei 03.30, femeia se afla în incinta magazinului din Obcini, unde despacheta colete de marfă. La un moment dat a încercat să rupă cu mâna o cutie de carton, moment în care bucata de ambalaj desprinsă a lovit-o în zona ochiului drept. După producerea incidentului, tânăra nu s-a deplasat la spital pentru a i se acorda îngrijiri medicale de specialitate, crezând că lovitura nu este gravă. A doua zi însă, locul s-a inflamat, iar femeia s-a prezentat la spital, unde a fost diagnosticată cu contuzie la ochiul drept prin lovire accidentală, efectuându-se mai multe investigații medicale de specialitate. Despre acest incident au fost sesizați și reprezentanții Inspectoratului Teritorial de Muncă, iar aceștia au demarat o anchetă.

Tot în cursul după-amiezii de joi, la Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean a ajuns și un bărbat în vârstă de 53 de ani, din localitatea Pătrăuți. Acesta era în timpul programului de lucru, la ­so­­cietatea Ambro, când a inhalat accidental gaz GPL. Se pare că bărbatul în vârstă de 53 de ani a alimentat motostivuitorul pe care muncește, miercuri seara, cu gaz de la stația ce se află în interiorul societății, iar în jurul orei 22.00 a ieșit din tură și a plecat spre casă. Joi dimineață, când s-a trezit, avea dureri puternice în gât și în piept, stări de amețeală și grețuri. Medicii urgentiști care i-au evaluat starea de sănătate l-au diagnosticat cu inhalație accidentală de gaz GPL și faringită. Oamenii legii au deschis un dosar de urmărire penală pentru neluarea măsu­rilor legale de securitate și sănătate în muncă și nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă. Si în acest caz reprezentanții ITM au început o anchetă pentru a stabili circumstanțele în care s-a întâmplat incidentul. (C.R.)

Vezi si

 Activități desfășurate de polițiștii suceveni pentru prevenirea violenței în mediul școlar (FOTO)

În perioada 30 ianuarie –  3  februarie 2023, polițiștii organizează o serie de activități suplimentare …