Thursday , August 18 2022

Doi indivizi din Horodnic au făcut scandal și au jignit polițiștii după ce au fost prinși de două ori într-o zi transportând lemn fără acte

Luni, 27 iunie, la ora 10.20, polițiștii au observat într-o benzinărie de pe raza comunei Marginea o autoutilitară IVECO asupra căreia aveau suspiciuni că ar transporta material lemnos.

Verificând în aplicația SUMAL, a rezultat faptul că nu există aviz de însoțire al materialului lemnos emis pentru autoutilitara în cauză, astfel polițiștii au efectuat o pândă pentru a aștepta ca autoutilitara să-și continue deplasarea pe DN17A. Duba a fost oprită apoi  pe DJ209K,  în apropierea comunei Volovăț, la volan fiind B. Virgil, de 27 ani, ce era însoțit de Zlotar Viorel, ambii din Horodnic de Sus. Autoutilitara în cauză a fost dirijată către depozitul din cadrul Ocolului Silvic Marginea, dar în timp ce polițiștii  însoțeau mașina respectivă, pe DJ209K, au identificat o altă autoutilitară marca IVECO ce transporta material lemnos. A fost oprită și aceasta, șoferul fiind legitimat în persoana lui M. Lucian, de 19 ani, din Sucevița, care nu a putut present  aviz de însoțire pentru materialul lemnos transportat, și această mașină fiind dusă  la depozitul din cadrul Ocolului Silvic Marginea.

În urma inventarierii,  a rezultat faptul că în prima autoutilitară se afla cantitatea totală de 2,54 mc lemn foc fag, în valoare totală de 439,42 lei. În acest timp, Z. Viorel a început să provoace scandal și a fost amendat cu suma de 2.000 lei.

În a doua autoutilitară se afla cantitatea totală de 3,66 mc lemn foc de diferite sortimente, respectiv stejar, tei, paltin, plop și carpen, în valoare totală de 562,33 lei. Şoferii au fost amendați și lemnul a fost confiscat.

Puțin mai târziu, la ora 15.00, polițiștii au oprit din nou duba condusă de același B. Virgil, de 27 ani, însoțit tot de Z. Viorel, transportănd și de aceaastă dată lemn fără a deține aviz de însoțire.

La solicitarea polițiștilor, autoutilitara în cauză a fost însoțită la depozitul din cadrul OS Marginea. Până la deplasarea la locul de descărcare, B. Virgil a provocat scandal pentru faptul că a fost oprit a doua oară. Totodată, a început să provoace scandal și să adreseze cuvinte jignitoare polițiștilor și Z. Viorel, fapt pentru care aceștia au fost sancționați contravențional cu suma de 3.000 de lei.

În urma inventarierii, a rezultat faptul că în autoutilitara marca IVECO, se afla cantitatea totală de 2,60 mc lemn foc fag, în valoare totală de 449,8 lei.

Lemnul a fost confiscat și B. Virgil a fost amendat cu încă  2.000 lei. (O.S.)

Vezi si

Canotoarea Ionela Cozmiuc va primi titlul de cetățean de onoare al Sucevei

Campioana europeană la canotaj Ionela Cozmiuc va deveni cetățean de onoare a municipiului Suceava. Primarul …