Saturday , October 1 2022

Doi elevi suceveni au câștigat Concursul Interjudețean “Matematica în Bucovina. Memorialul Vasile Polesciuc”

Un elev de clasa a XII-a de la Colegiul Național “Stefan cel Mare” Suceava și un elev de la Colegiul Național “Dragoș Vodă” din Câmpulung Moldovenesc au obținut locul întâi la concursul de matematică ajuns la a cincea ediție  

elevi

Duminică, 28 februarie 2016, la Colegiul Național „Dragoș Vodă” din orașul Câmpulung Moldovenesc a avut loc premierea câștigătorilor Concursului Interjudețean de Matematică “Matematica în Bucovina. Memorialul Vasile Polesciuc”, ajuns la cea de-a V-a ediție și organizat de profesorii Dorina Carp, Doina Duminică și Cezar Carp.
Concursul s-a desfășurat în perioada 26-28 februarie, proba scrisă desfășurându-se sâmbătă, 27. Subiectele, în număr de trei, au fost concepute conform programei pentru faza locală a Olimpiadei Naționale de Matematică.
Sucevenii au obținut două premii I: la clasa a XII-a, prin elevul Sutu Eusebiu, de la Colegiul Național “Stefan cel Mare” Suceava, care a obținut 19 puncte, iar la clasa a X-a prin Cerbu Vlad, de la Colegiul Național “Dragoș Vodă” din Câmpulung Moldovenesc cu 16,5 puncte.
De la clasele a XI-a și a IX-a premiul I a fost obținut de elevi ai Colegiului Național din Iași, Horațiu Andrei Palaghi (15,5 puncte), respectiv Robert Antohi (18 puncte). La clasa a VIII-a, care a fost mai slab reprezentată din cauza perioadei simulărilor la Evaluarea Națională, ale căror rezultate sunt așteptate zilele acestea, nu s-au acordat premiile I și II. La clasa a VII-a, 21 de puncte pentru premiul I au fost obținute de elevul Teodor Băltoi, de la Colegiul Național “Roman Vodă” Roman. Anna Angela Pecheanu, de la Scoala Gimnazială nr.3 Piatra Neamț, clasa a VI-a, a obținut premiul I cu 21 de puncte, iar la casa a V-a, Lorena Hanțig, de la Scoala Gimnazială nr.7 Borșa, a obținut locul I, cu 15 puncte.
Premiile II a fost acordate elevilor de la Scoala Gimnazială nr. 1 Gura Humorului (cl. a V-a, și a VII-a), Colegiul Național “Stefan cel Mare” Suceava și Roman Vodă (cl. a VI-a),  Colegiul Național Iași (cl. a IX-a), Colegiul Militar “Stefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc (cl. a XI-a) și Colegiul Național “Dragoș Vodă”, Câmpulung Moldovenesc (clasa a XII-a).
Premiul al III-lea a fost obținut de elevi ai Colegiului Național “Stefan cel Mare (cl. a XII-a), Colegiul Național “Emil Racoviță” Cluj (cl. a XI-a), Colegiul Național Militar “Stefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc (cl. a X-a), Colegiul Național “Stefan cel Mare” Suceava (cl. a IX-a), Scoala Gimnazială din Bogdănești (clasa a VIII-a), Colegiul Național “Dragoș Vodă”din Câmpulung Moldovenesc (clasa a VII-a), Colegiul Național “Roman Vodă”, Roman (cl. A VI-a), Scoala Gimnazială “Teodor Stefaneli”, Câmpulug Moldovenesc, Scoala Gimnazială nr. 3 din Piatra Neamț și  Scoala Gimnazială Gura Humorului (cl. a V-a).
Au mai fost acordate 13 mențiuni pentru elevii clasei a V-a, de la 11 la 5 puncte,  9 mențiuni la clasa a VI-a, de la 16 la 5 puncte, 6 mențiuni la clasa a VII-a, de la 14 la 5 puncte, 5 mențiuni la clasa a VIII-a de la 9 la 5 puncte, 13 mențiuni, de la 13 la 5 puncte, pentru clasa a IX-a, patru mențiuni, de la 8 la 5 puncte, la clasa a X-a, și o mențiune de 11,5 puncte la clasa a XII-a.
Premiile au fost înmânate dumincă, 28 februarie, într-un cadru festiv, de către profesorul Gabriel Mârșanu, de la Liceul Teoretic de Informatică “Grigori Moisil” Iași și de către primarul municipiului Câmpulung Moldovenesc, Mihăiță Negură. (C. STANCIU)

Vezi si

Săptămâna Europeană a Sportului la Grădinița ”Țăndărică” Suceava

Grădinița cu Program Normal ”Țăndărică” Suceava a derulat  în perioada 23-30 septembrie a.c. Săptămâna Europeană …