Thursday , November 30 2023

Doi elevi de la Colegiului Național ”Petru Rareș” Suceava au obținut marele premiu la concursul național de Inovație tehnică și IT ”DaVinci”

O echipă a Colegiului Național ”Petru Rareș” Suceava, formată din doi elevi, a obținut marele premiu la concursul național de Inovație tehnică și IT ”DaVinci”, ediția 2022.

Echipa ”Motion power”, formată din Antonie Rareș Grigoraș (foto sus), din clasa a X-a F, și Mihai Alexandru Hulubeac, clasa a XI-a F, a participat cu lucrarea ”Sistem de modelare și susținere a mersului”.

Prototipul construit de ei constă dintr-un branț inovativ și o structură protetică sau ortetică ce înlocuiește sau sprijină un picior bolnav, ce comunică între ele, au transmis reprezentanții colegiului. Elevii au fost îndrumați și coordonați de prof. Anca Greculeac.

Concursul de Inovație tehnică și IT ”DaVinci” se organizează în scopul încurajării, promovării și recunoașterii valorilor în domeniul de inovare tehnică și IT, cât și pentru a da un impuls antreprenorial bazat pe inovare. (O. N.)

Vezi si

PROFI va încheia anul cu 1.400 de magazine Partener

Programul prin care PROFI face mai bună calitatea serviciilor și eficiența magazinelor sale încredințând managementul …