Tuesday , December 5 2023

Doi candidați la Bacalaureat prinși cu telefonul asupra lor, eliminați de la probele de Biologie și Logică. 153 de absenți la Proba la alegere a profilului și specializării

”Pentru tentativă de fraudă au fost eliminați 2 candidați: 1 candidat dintr-o promoție anterioară, de la Colegiul Tehnic Rădăuți, în centrul de examen de la Colegiul Tehnic <Al. I. Cuza> Suceava, care susținea proba la disciplina Biologie și avea asupra sa telefonul mobil, și 1 candidat din promoția curentă de la Liceul Tehnologic <Virgil Madgearu> Suceava, în centrul de examen de la Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară Suceava, care susținea proba la disciplina Logică, argumentare și comunicare și avea asupra sa telefonul mobil. Aceștia nu vor mai avea dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de Bacalaureat”, a transmis Inspectoratul Școlar Județean Suceava.

Proba la alegere a profilului și specializării din cadrul examenului de Bacalaureat, sesiunea august – septembrie, a avut loc joi, iar în cele 4 centre de examen din județul Suceava au fost prezenți 546 candidaţi. Dintre aceștia, 272 au susținut examen la Biologie, 4 la Chimie, 14 la Fizică, 142 la Geografie, 10 la Informatică, 93 – Logică, argumentare și comunicare, 5 – Sociologie şi 6 la Psihologie. Supraveghetorii au surprins două tentative de fraudă, candidații fiind eliminați din examen. 153 candidaţi au fost absenți.

”Pentru tentativă de fraudă au fost eliminați 2 candidați: 1 candidat dintr-o promoție anterioară, de la Colegiul Tehnic Rădăuți, în centrul de examen de la Colegiul Tehnic <Al. I. Cuza> Suceava, care susținea proba la disciplina biologie și avea asupra sa telefonul mobil, și 1 candidat din promoția curentă de la Liceul Tehnologic <Virgil Madgearu> Suceava, în centrul de examen de la Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară Suceava, care susținea proba la disciplina logică, argumentare și comunicare și avea asupra sa telefonul mobil. Aceștia nu vor mai avea dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de Bacalaureat”, a transmis Inspectoratul Școlar Județean Suceava.

Subiectele și baremul de corectare au fost publicate la ora 15:00, pe subiecte.edu.ro, de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație.

Conform calendarului, evaluarea competențelor lingvistice și digitale (Probele A, B, C, D) va avea loc în perioada 22-29 august 2022.

Primele rezultate vor fi afișate în data de 31 august, până la ora 12:00. Contestațiile pot fi depuse sau transmise în aceeași zi, în intervalul orar 12:00 – 18:00, atât în format clasic/letric, cât și electronic. În acest sens, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic inclusiv o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației este finală și poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 3 septembrie.

Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să aibă aibă  recunoscute/ echivalate/ susținute toate probele de evaluare a competențelor lingvistice și digitale, să susțină toate probele scrise și să obțină cel puțin nota 5 la fiecare dintre acestea, iar media acestora să fie cel puțin 6. (Oana NUȚU)

Vezi si

Șase percheziții la o rețea româno-ucraineană de contrabandiști. Trei indivizi arestați, patru mașini și aproape 40.000 de pachete cu țigări, confiscate (FOTO, VIDEO)

Vineri, 1 decembrie 2023, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Suceava, împreună cu procurorii …