Wednesday , February 1 2023

Doi bărbaţi s-au spânzurat la Zvoriștea și Horodniceni

Un bătrân de 81 de ani și un bărbat de 46 de ani și-au pus capăt zilelor la Zvoriștea, respectiv Horodniceni. Un alt bărbat din Cacica a înghiţit 20 de pastile de Alprazolam, dar a fost dus la timp la spitalspanzurat, medicina legala

La data de 26 iunie 2018, la ora 09.35, Dumitru P., din comuna Zvoriștea, a anunţat prin 112 faptul că l-a găsit pe vecinul său Mihai R., de 81 de ani, spânzurat în curtea locuinţei. Din verificările făcute de poliţiști s-a stabilit că bătrânul locuia singur de mai mulţi ani, fiind vizitat foarte rar de fiul său, care este plecat la muncă în străinătate. Acesta era cunoscut ca o fire mai retrasă și nu socializa cu vecinii. Cadavrul nu prezenta semne de violenţă, însă poliţiștii au dispus efectuarea unei necropsii pentru stabilirea cu exactitate a cauzei decesului. În acest caz a fost întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „ucidere din culpă”.

In aceeași zi, la ora 12.28, poliţiștii din Mălini au fost anunţaţi prin 112 despre faptul că un bărbat din comuna Horodniceni a fost găsit spânzurat. Agenţii deplasaţi la faţa locului au găsit în grădina unei localnice trupul neînsufleţit al lui Sorin H., de 46 de ani. Cu ocazia verificărilor a rezultat că acesta locuia împreună cu părinţii în comuna Horodniceni și lucra cu ziua prin sat. In după-amiaza zilei de 26 iunie 2018, pe la ora 12,00, în timp ce desfășura activităţi în gospodăria sa, Maria T., mama decedatului, a observat o siluetă de bărbat atârnând într-un copac situat în grădina vecinei sale, ocazie cu care a solicitat sprijinul ambulanţei pentru a-i acorda îngrijiri medicale lui Sorin H.. Ajuns la faţa locului, echipajul de pe ambulanţă a încercat să-l resusciteze pe bărbat, însă fără rezultat, constatându-se decesul acestuia. Cadavrul nu prezenta semne de violenţă, însă a fost anunţat Serviciul de Medicină Legală Suceava în vederea efectuării necropsiei. Poliţiștii au deschis un dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „ucidere din culpă”.

Tot la data de 26 iunie a.c., în jurul orei 10.30, Elisabeta H., din comuna Cacica, a anunţat prin 112 faptul că fiul ei a înghiţit mai multe pastile și se simte rău. În urma verificărilor făcute de poliţiști a reieșit că în dimineaţa de 26 iunie 2018, pe la ora 10.00, reclamanta l-a găsit pe fiul ei, Alin N., de 31 de ani, din comuna Cacica, în curtea locuinţei sale, într-o stare de somnolenţă, ocazie cu care acesta i-a spus că a înghiţit aproximativ 20 de pastile Alprazolam, cu intenţia de a se sinucide. Bărbatul a fost transportat cu ambulanţa la Spitalul Orășenesc Gura Humorului, unde a fost diagnosticat cu „intoxicaţie voluntară în scop suicidal cu 20 pastile de Alprazolam”, iar mai apoi a fost tranferat la Spitalul Judeţean Suceava, unde a rămas internat sub supraveghere medicală.

Alin N. a recurs la acest gest fără un motiv anume, el fiind cunoscut în familie cu tulburări psihice, însă nu a fost diagnosticat în acest sens din cauza stării financiare precare a familiei. (D.Z.)

 

Vezi si

Un tânăr de 18 ani din Bunești, prins de jandarmii din Fălticeni după ce a lovit un bărbat cu o bâtă

În data de 30 ianuarie a.c., pe timpul executării serviciului de patrulare, jandarmii din municipiul …